Podľa Tatara nie je štvrťfinále samozrejmosť: Musíme pozdvihnúť ligu

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 14:38 • 2 min
Podľa Tatara nie je štvrťfinále samozrejmosť: Musíme pozdvihnúť ligu

OSTRAVA - Tomáš Tatar si určite nezapíše ostravský turnaj medzi svoje úspechy. Dvadsaťštyriročný útočník mal patriť medzi lídrov slovenskej hokejovej reprezentácie, ale šampionát mu nevyšiel podľa predstáv. "Jednoducho jeden zlý turnaj," zhodnotil po záverečnom zápase s USA.

slovakia

left justify in out

Tatar nazbieral v šiestich dueloch iba dve asistencie a jeho výkony sa zaradili do podpriemeru medzi slovenskými hráčmi. "Nešlo mi to. Aj v NHL sú obdobia, keď sa mi nedarí. Chytil som to práve teraz. Som z toho smutný. No nedá sa ísť stále hore, niekedy potrebujete aj padnúť, aby ste si uvedomili, aké ťažké je udržať sa na vrchole," povedal so smútkom v hlase. Osobný i tímový nezdar ho však od národného tímu neodradili a vyhlásil, že sa doň vždy rád vráti. "Keď budem mať výsledky a budem zdravý, vždy som ochotný reprezentovať."
     

Slováci si v prvých troch dueloch pripísali na konto sedem bodov, no v ďalších štyroch už len dva. Zlomovým momentom bola prehra s Nórskom 2:3. Po nej sa síce výkony zlepšili, ale výsledky proti silným súperom (Fínsko 0:3, Rusko 2:3 pp, USA 4:5 pp) sa nedostavili. Zo štvrtého miesta tak postúpilo Bielorusko, ktoré predviedlo niekoľko dobrých výkonov a nazbieralo až 14 bodov. "Cestou sem som hovoril Tomášovi Jurčovi, že MS sú veľmi vyrovnané, a že niekedy nestačí ani to, keď zdoláš tých štyroch súperov, ktorých chceš. Nakoniec to tak aj bolo. Aj keby sme vyhrali nad Nórmi, aj tak by sme museli ešte ukradnúť nejaké ďalšie body," pokračoval.
     

Tatara neprekvapili tesné výsledky Slovákov (pozn. až štyri zápasy sa skončili v predĺžení respektíve nájazdoch) a je presvedčený, že tento trend sa nezmení ani v nasledujúcich rokoch. Postup do štvrťfinále tak netreba brať ako samozrejmosť. "Hokej je už veľmi vyrovnaný. Všetci súperi majú hráčov v KHL a ďalších kvalitných ligách. Ja si síce stále myslím, že Slovensko má trochu lepšiu kvalitu, ale musí všetko do seba zapadnúť, aby bolo štvrťfinále. Ja som každý rok sklamaný, keď sa to nepodarí," uviedol.
     

Na zlepšenie situácie podľa jeho slov treba tvrdo pracovať a začať hlavne na domácej pôde: "Treba pre to spraviť určité kroky. Pozdvihnúť ligovú úroveň a vychovávať hráčov, bez toho to jednoducho nejde. Slovensko je v tomto smere už veľmi ďaleko napríklad za Švajčiarskom, ktoré do NHL posúva každoročne niekoľko hráčov." Odrazový mostík vidí napríklad v projekte hokejovej 20-tky, ktorá obsadila na juniorskom šampionáte výbornú bronzovú priečku. "Mali sme veľký úspech na šampionáte do 20 rokov, ktorý treba využiť. Tak ako mal môj ročník. Tí hráči hrajú teraz profesionálny hokej a myslím si, že aj z tohto ročníka môže byť veľa hokejistov, ktorí môžu v budúcnosti pomôcť národnému mužstvu," dodal Tatar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies