Podľa talianskej ministerky môžu byť medzi migrantmi členovia al-Káidy

NETKY.SK • 19 November 2013, 07:52 • 2 min
Podľa talianskej ministerky môžu byť medzi migrantmi členovia al-Káidy

BRUSEL - Členovia teroristickej siete al-Káida môžu byť medzi tisíckami migrantov, ktorí sa snažia dostať do Európy na lodiach cez Stredozemné more. Vyhlásila to v pondelok talianska ministerka zahraničných vecí Emma Boninová.

slovakia

left justify in out

Taliansko sa snaží získať pomoc od svojich partnerov v Európskej únii. Snaží sa vyriešiť krízu v podobe tisícov afrických migrantov, ktorí tento rok dorazili na Sicíliu. Ďalšie stovky sa pri pokuse dosiahnuť európske pobrežie utopili. "Máme podozrenie, že imigrantmi sú džihádistické elementy a členovia al-Káidy," povedala Boninová na tlačovej konferencii počas stretnutia ministrov zahraničných vecí členských krajín EÚ v Bruseli.

Boninová nechce podľa vlastných slov hovoriť o teroristickej hrozbe. Skôr ide o bezpečnostnú hrozbu, ktorú predstavujú džihádisti, napísala agentúra Reuters.

Taliansko požaduje od EÚ, aby začalo misiu proti pašovaniu ľudí a organizovanému zločinu v Stredozemnom mori pod hlavičkou spoločnej bezpečnostnej politiky. Európska ministerka zahraničných vecí Catherine Ashtonová povedala, že ministri rokovali o bezpečnostných dôsledkoch ilegálnej imigrácie pre 28-členný blok.

O pomoci s migrantmi pre južné štáty sa EÚ rozhodne v decembri.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies