Podľa Švehlu budú mať Slováci na MS vyrovnaný tím

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 11:36 • 2 min
Podľa Švehlu budú mať Slováci na MS vyrovnaný tím

BRATISLAVA - Káder slovenskej hokejovej reprezentácie pomaly ale isto naberá s blížiacimi sa majstrovstvami sveta v Rusku svoje kontúry.

slovakia

left justify in out

Tréner Zdeno Cíger má aktuálne k dispozícii takmer 30 hráčov a s nimi sa pripravuje v Bratislave, budúci týždeň už na jeho zverencov čakajú už aj prípravné súboje. Súperom Slovákov bude Fínsko. "Aktuálne máme päť pätiek a troch brankárov, takže výber je široký. V podstate už všetkých chlapcov poznáme a už sa to postupne len dolaďuje. Myslím si, že päť pätiek je akurát. Veď na šampionát berieme 25 ľudí," povedal počas tohtotýždňového prípravného kempu generálny manažér výberu Róbert Švehla a pokračoval: "Myslím si, že je z čoho vyberať. Budeme mať mladý tím, v ktorom budú starší hráči chýbať. Myslím si, že mladícka bojovnosť môže tomuto mužstvu prospieť. Sezónu sme začali s bojkotom, nemali sme k dispozícii toľko hráčov. So Zdenom sme stavili na mladých a výsledky boli dobré. Zaslúžia si šancu. Bojkot pomohol hráčom, ktorí by si možno tak skoro neobliekli reprezentačný dres. Pre nich je to výhoda a verím, že je využijú. Sezóna nám ukázala, že by sme mali mať vyrovnaný tím, v obrane aj útoku. Máme kvalitných brankárov, obaja mali vydarenú sezónu. Dúfam, že poskladáme veľmi dobré mužstvo."


Už dlhší čas je jasné, že na svetovom šampionáte bude chýbať brankár Ján Laco, ktorý chytal na predchádzajúcich dvoch majstrovstvách sveta a predstavil sa aj na ZOH 2014 v Soči. "Jeho absencia je určite stratou, je to brankár so striebrom z MS a bol vtedy najlepší gólman turnaja. Šancu však zase dostanú ďalší. Dúfam, že ju využijú. Máme v príprave osem duelov, obaja brankári dostanú možnosť predviesť sa. Uvidíme, kto pôjde na MS chytať ako prvý," myslí si Švehla.


V súvislosti s blížiacim sa šampionátom v Rusku sa hovorí aj o možných posilách zo zámorskej NHL. Isté sú zatiaľ tri mená. "Ich príchod bude posilnením aj zvýšením skúsenosti v obrane. O Andrejovi Sekerovi nemusíme hovoriť, druhým bekom je Martin Marinčin. V NHL v podstate ešte len začína, ale hrá dosť. Rozmýšľame aj o Markovi Daňovi. Všetci traja povedali, že radi prídu. Zatiaľ sme s nimi dohodnutí, že by mali prísť 19. apríla. Po skončení základnej časti profiligy budú mať približne desať dní na oddych a potom budú trénovať s nami. Teraz je ťažko hovoriť, či budeme čakať aj na výsledky v play-off NHL, záležať bude od našich duelov v príprave. Budeme sa musieť prispôsobiť situácii. Počas sezóny sme s hráčmi v zámorí nehovorili, s trénerom Cígerom sme sa dohodli, že ich nebudeme zbytočne rozptyľovať. Oslovili sme zatiaľ hráčov, ktorí isto nejdú do play-off, a teraz budeme čakať, ako sa vyvinie záver základnej časti v NHL a ako budú hrať Slováci napríklad v domácej súťaži. Najviac hráčov v hľadáčiku máme v Česku a na Slovensku. Hrá sa ešte švédska liga, kde sú Jaroš s Cehlárikom. Budeme čakať aj na nich," poznamenal generálny manažér slovenského reprezentačného výberu.


V hre o šampionát sú prípadne aj ďalší hokejisti zo zámorskej NHL, no tí ešte majú šancu na postup do play-off. Dobre na tom nie je Detroit s Tomášmi Tatarom a Jurčom, Boston so Zdenom Chárom sa tiež pohybuje na hranici postupu a nepostupu. "Ak nepostúpia do play-off, budeme s nimi hovoriť. Sú na hrane a uvidíme, ako im to vyjde," poznamenal Švehla. Keďže 1. kolo vyraďovacej časti zámorskej profiligy sa hrá v druhej polovici apríla a majstrovstvá sveta v Rusku sa začnú až 5. mája, do reprezentácie by mohli prísť aj slovenskí hokejisti, ktorých mužstvo neprejde cez štvrťfinále konferencie. "Marián Hossa alebo Zdeno Chára sú top hráči v NHL, takže určite by boli posilami. Dnes však ťažko hovoriť, či budeme čakať na ďalších hráčov počas play-off. Ak budeme spokojní s reprezentačným tímom, tak ten zostane pokope," dodal manažér národného tímu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona