Podľa svedka mala Eva ponúknuť za vraždu svojho manžela 50-tisíc eur

NETKY.SK • 25 Máj 2015, 12:24 • 2 min
Podľa svedka mala Eva ponúknuť za vraždu svojho manžela 50-tisíc eur

PEZINOK – Výpoveďou svedka Martina A., prehraním telefonických odposluchov a čítaním záznamov zo sledovania osôb pokračovalo dnes na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pojednávanie s obžalovanou Evou Z. Prokurátor ženu obžaloval z úkladnej vraždy jej vtedajšieho manžela v štádiu pokusu.

slovakia

left justify in out

Podľa prokuratúry si Eva Z. v januári 2014 objednala vraždu manžela, a to len dva mesiace po svadbe, ktorá bola 16. novembra 2013. Motívom mala byť snaha získať jeho majetok. Martin A., ktorého si mala na vraždu najať, začal spolupracovať s políciou. V procese vystupuje ako svedok.

 

Martin A. už pred súdom v tejto veci vypovedal, senát sa však zaujímal o niektoré časti jeho predchádzajúceho výsluchu, ktoré chcel bližšie ozrejmiť. Svedok opäť potvrdil, že za vraždu mal od obžalovanej zinkasovať sumu 50.000 eur. „Nemali byť vyplatené naraz, ale mal som ich dostať postupne, aby toľko peňazí naraz nebolo nápadných,“ ozrejmil dnes pred súdom. Konkrétne termíny splátok si však podľa neho s obžalovanou nedohodli.

 

Martin A. taktiež tvrdil, že obžalovaná ho v minulosti požiadala, aby jej previezol z Čiech na Slovensko sumu 6 miliónov českých korún. Podľa neho to bolo ešte v roku 2012 alebo v roku 2013, ale nevedel bližšie uviesť, o aké peniaze išlo.

 

Z dnešného súdneho pojednávania vyplynulo, že polícia v deň, keď malo k vražde dôjsť, sledovala obžalovanú aj svedka Martina A. Podľa obhajoby však na fotodokumentácii zo sledovania chýbajú podstatné skutočnosti, ako napríklad vstup korunného svedka do domu vtedajších manželov, kde mal vraždu spáchať.

 

Svedok v minulosti tvrdil, že mal muža podnikateľky zastreliť pištoľou, ktorú zabezpečila obžalovaná. Nevedela však zohnať náboje, vraždu preto posunula o týždeň.

 

Pre problémy s nefunkčnou zbraňou neskôr podľa prokuratúry zmenila plán a Martinovi A. vraj prikázala, aby jej muža zaškrtil. Zabezpečiť mala na to potrebné gumové švihadlo. Tela by sa následne zbavili, po dvoch rokoch by nezvestného muža vyhlásili za mŕtveho a manželka by získala jeho majetok.

 

Obžalovaná Eva Z. vinu odmieta a kauzu považuje za možnú pomstu svedka Martina A., ktorému vraj odmietla požičať peniaze.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona