Podľa strany SMER-SD je schválené Programové vyhlásenie vlády neaktuálne

NETKY.SK • 4 Máj 2021, 12:28 • 2 min
Podľa strany SMER-SD je schválené Programové vyhlásenie vlády neaktuálne

BRATISLAVA - Podľa Roberta Fica nie je schválené Programové vyhlásenie vlády aktuálne.

slovakia

left justify in out

V Programovom vyhlásení vlády podľa Fica absentuje akákoľvek zmienka vlády o viac ako 11-tisíc úmrtiach na ochorenie COVID-19. Fico zdôraznil, že vláda nereaguje ani na zmeny, ktoré nastali vo verejných financiách či na rast nezamestnanosti.

 

img

„Čo budeme robiť, aby sme oživili cestovný ruch? Aby sme zachránili gastro? Čo budeme robiť so školstvom či so zhoršenou kvalitou vzdelávania? Toto sú témy, na ktoré mala vláda vo svojom programovom vyhlásení reagovať, ale neurobila k tomu vôbec nič," priblížil šéf Smeru-SD. Doplnil, že Eduard Heger nie je spôsobilý a pripravený vykonávať funkciu predsedu vlády SR.

 

Mohlo by vás zaujímať: Robert Fico sa vyjadril o súčasnej vláde, že je mimo reality a programové vyhlásenie vlády nereaguje na najdôležitejšie dianie

Poslanci Národnej rady SR dnes schválili programové vyhlásenie vlády Eduarda Hegera a vyslovili jej tým dôveru. Za hlasovalo 89 členov zákonodarného orgánu, proti bolo 55 poslancov, nezdržal sa nikto.

 

Súvisiaci článok: Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky schválili programové vyhlásenie vlády

Smer-SD predložil k vyhláseniu vlastný návrh uznesenia. Parlament mal na základe uznesenia vysloviť vážne znepokojenie nad skutočnosťou, že vláda vo svojom programovom vyhlásení úplne odignorovala tragické udalosti a ekonomické, sociálne a finančné dopady pandémie koronavírusu na obyvateľov Slovenska. V uznesení predstavitelia Smeru-SD žiadali, aby bol ako prvý bod 28. schôdze odsúhlasenie predĺženia núdzového stavu parlamentom. Rovnako požadovali okamžité zastavenie celoplošného testovania a zriadenie parlamentnej komisie „za účelom posúdenia konania a nečinnosti vlády SR v súvislosti s opatreniami na zmiernenie pandémie COVID-19 na životy a zdravie, ohrozenie základných práv a slobôd občanov SR a rozsiahle škody v ekonomickej, sociálnej a finančnej oblasti". Za uznesenie však hlasovalo iba 53 poslancov. Fico na tlačovej konferencii ozrejmil, že na 28. schôdzi parlamentu, ktorá sa začína dnes o 13:00, prídu s obdobným uznesením.

 

img

Programové vyhlásenie novej vlády nepodporili ani nezaradení poslanci parlamentu a členovia strany Hlas - sociálna demokracia. „Vládna koalícia mala šancu na reparát, ale nezvládla skúšku ani v opravnom termíne. Tak, ako pred rokom, ani teraz programové vyhlásenie vlády nijakým spôsobom nezohľadňuje pandémiu a jej obrovské dôsledky v zdravotníckej, ekonomickej a sociálnej oblasti," konštatoval v stanovisku líder strany Peter Pellegrini. Vládna koalícia podľa neho za rok vládnutia pri riadení štátu „jednoznačne zlyhala". „Jej symbolom sa stal chaos, vzájomné spory, škrty v sociálnej oblasti, nedostatočná pomoc ekonomike a medzinárodná hanba pre Slovenskú republiku. Takáto vláda nemôže mať podporu Hlasu-SD,“ dodal Pellegrini.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies