Podľa strany KDH musia tajné služby podniknúť konkrétne kroky na zvýšenie bezpečnosti Slovenska

NETKY.SK • 19 Apríl 2021, 12:10 • 2 min
Podľa strany KDH musia tajné služby podniknúť konkrétne kroky na zvýšenie bezpečnosti Slovenska

BRATISLAVA - Je nevyhnutné, aby Slovenská informačná služba (SIS) a Vojenské spravodajstvo podnikli v spolupráci so spojencami konkrétne kroky na zvýšenie bezpečnosti Slovenska a jeho občanov?

slovakia

left justify in out

Predseda Kresťanskodemokratického hnutia Milan Majerský skonštatoval, že ak sa potvrdia medializované informácie o výbuchu skladu v Českej republike, ide o obrovský zásah do suverenity iného štátu a je nevyhnutné, aby Slovenská informačná služba a Vojenské spravodajstvo podnikli v spolupráci so spojencami konkrétne kroky na zvýšenie bezpečnosti Slovenska a jeho občanov. Zdôraznil aj to, že Česká republika je pre Slovensko historicky najdôležitejší partner a jeho bezpečnosť priamo súvisí s našou.

 

Mohlo by vás zaujímať: Andrej Babiš chce odtajniť správu tajných služieb o ruských agentoch


„Bezpečnosť je v tomto prípade rozhodujúca, domnienky či zahraničnopolitické sympatie respektíve antipatie sú bezpredmetné,” povedal Majerský. Dodal, že aj tieto udalosti jasne ukazujú, že Slovensko potrebuje urýchlene a bez pochybností obsadiť miesto riaditeľa SIS.

 

Súvisiaci článok: Ivan Korčok odsúdil aktivity, ktoré mali poškodiť bezpečnosť Českej republiky


Český premiér Andrej Babiš spolu s ministrom vnútra a dočasným ministrom zahraničia ČR Janom Hamáčkom na mimoriadnej tlačovej konferencii v sobotu 17. apríla oznámili vyhostenie 18 ruských diplomatov. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona