Podľa Stephena Hawkinga musíme do 100 rokov opustiť Zem: V opačnom prípade ľudstvo zanikne

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 11:57 • 2 min
Podľa Stephena Hawkinga musíme do 100 rokov opustiť Zem: V opačnom prípade ľudstvo zanikne

Stephen Hawking tvrdí, že ľudstvo už nemá veľa času na svoju záchranu.

slovakia

left justify in out

Ešte minulý rok uviedol, že ľuďom na Zemi ostáva posledných tisíc rokov. Túto výpoveď však pred nedávnom zmenil a čas nám skrátil o 900 rokov.

 

Jediný spôsob, ako odvrátiť túto hrozbu je podľa neho odchod na inú planétu. „Ak chce ľudstvo prežiť ďalších milión rokov, naša budúcnosť je tam, kde ešte nikto nebol,“ tvrdí Hawking. Zároveň uviedol, že do roku 2020 by sme mali na Mesiac vyslať ďalšie misie a zamerať sa na to, aby tam do 30 rokov stála základňa. Tá poslúži pri vysielaní ľudí na Mars. „Dochádza nám miesto a jediné, aké nám ostáva, sú iné planéty. Je čas objaviť nejaký ďalší. Je čas preskúmať iné slnečné sústavy. Odchod môže byť naša jediná nádej, o tom som presvedčený,“ dodal.

 

K Hawkingovej teórii sa prikláňa aj NASA. Vedci rovnako predpokladajú, že Mesiac bude kľúčový z hľadiska ďalších misii na Mars.

 

Viaceré vládne aj súkromné agentúry v rámci celého sveta už pracujú na tom, aby do roku 2020 boli na Mesiac vyslaní astronauti. Hawking sa vyjadril, že: „Dúfam, že sa jednotlivé národy zjednotia v rovnakom zámere, ktorý bude predstavovať výzvu pre nás všetkých. Nový vesmírny program by mohol zaujať mladých ľudí a zároveň vyvolať záujem v ďalších oblastiach, akými sú astrofyzika a kozmológia,“ 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies