Podľa Škrtela kalkulovať nemá zmysel: Bude to boj 11 na 11

NETKY.SK • 19 Jún 2016, 22:14 • 2 min
Podľa Škrtela kalkulovať nemá zmysel: Bude to boj 11 na 11

SAINT ÉTIENNE - Žiadne kalkulácie na remízu neprichádzajú do úvahy. Je to pre neho špecifický zápas, ale pôjde do neho úplne skoncentrovaný na svoj, resp. na výkon celého slovenského mužstva. Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel vo flešrozhovore aj na tlačovej konferencii v Saint-Étienne pred pondelňajším duelom B-skupiny na ME proti Anglicku tiež prezradil, že Albión je favorit, duel nebude o jednotlivcoch, ale rozdajú si to jedenásti Slováci proti jedenástim Angličanom.

slovakia

left justify in out

Škrtel priznal, že keďže pôsobí osem rokov v Anglicku, bude to mať pre neho náboj. Už si vymenil aj pár sms-iek so spoluhráčmi z FC Liverpool: "Bude to špecifické, lebo tam pôsobím dlho. Ale v zápase sa každý skoncentruje na svoj výkon. Každý pozná silu Angličanov. Vieme, čo môžeme od nich čakať a verím, že to zvládneme. Vymenili sme si pár správ, ale nič špeciálne tam nebolo. Každý, či už ja alebo aj oni sa sústredíme len na náš výkon a svoj tím. Pár slov prehodíme pred zápasom, pár slov po zápase. Ale na ihrisku sa každý bude snažiť odviesť to najlepšie pre svoje mužstvo."

Na otázku či práve tento duel bude pre debutanta na ME najväčšou skúškou, Škrtel odvetil: "Skúška bol aj Wales, aj Rusko, a takisto to bude aj Anglicko. Vieme čo môžeme od nich čakať, kvalitu potvrdili aj v kvalifikácii, keď vyhrali všetky zápasy. Je to jedno z najlepších mužstiev na svete a pre nás je to výzva. Ideme do toho s tým, že odovzdáme všetko. Až potom budeme úspešní." Recept na favorita je podľa 31-ročného stopéra jasný: "Nebude to ľahké, ale potvrdili sme už v predchádzajúcich dvoch zápasoch, že kvalitu máme. Ak k tomu pridáme bojovnosť a odhodlanie, s akým sme hrali proti Rusom, tak by to mohlo fungovať. Pozerali sme si ich na videu a vieme, čo môžeme od nich čakať. Sústrediť sa musíme na všetkých, všetci majú obrovskú kvalitu, sú osobnosťami v ich kluboch. Sú nebezpeční všetci. Ale na ihrisku je to vždy jedenásť na jedenásť."

Obom tímom zrejme bod postačí na postup do vytúženého osemfinále. Podľa štvornásobného najlepšieho hráča SR a osemfinalistu MS 2010 v JAR sa ale kalkulovať nebude, lebo to je cesta do pekla: "Ťažko je hrať na remízu, to je veľmi zradné. Každý športovec ide do zápasu s tým cieľom vyhrať. A takisto to bude z našej aj ich strany zajtra. Kalkulovať a špekulovať nemá zmysel. My máme náš plán a svoju taktiku, ktorej sa budeme držať. A verím, že nám prinesie úspech."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies