Podľa šéfa slovenskej diplomacie sa nachádzame v stave mimoriadnej situácie

NETKY.SK • 11 Marec 2020, 15:39 • 2 min
Podľa šéfa slovenskej diplomacie sa nachádzame v stave mimoriadnej situácie

BRATISLAVA - Po dnešnom rokovaní ministrov odzneli relevantné argumenty, prečo by sa malo pristúpiť k vyhláseniu mimoriadnej situácie. Minister Lajčák sa takto vyjadril po prerušení rokovania vlády.

slovakia

left justify in out

Prerušenie 

Kabinet Petra Pellegriniho prerušil rokovanie do 16:00, aby sa dovtedy pripravili usmernenia ohľadom legislatívy a vyhlásenia mimoriadnej situácie na území Slovenska.

 

img

 

Hlavné je nič nezanedbať
Podľa Lajčáka situáciu s koronavírusom časť ľudí podceňuje, časť ľudí preceňuje a úlohou vlády je nič nezanedbať a prijať všetky potrebné opatrenia. "Dnešná debata bola presne o tom. Navyše sme si vypočuli aj odborníkov, virológov. Vláda koná s vedomím toho, aby sme nedovolili, aby sa vírus rozšíril na Slovensku do takých rozmerov, akých sme dnes svedkami napríklad v Taliansku" podotkol šéf rezortu diplomacie. Takisto dodal, že dnes odzneli relevantné argumenty, prečo by sa malo pristúpiť k vyhláseniu mimoriadnej situácie.

 

img


Dostatok pre štát
Podľa premiéra Petra Pellegriniho by mimoriadna situácia neznamenala obmedzenie osobnej slobody a pohybu ľudí. Má pomôcť zabezpečiť štátu potrebné materiálne zásoby. "Toto je nástroj, aby sme si napríklad od firmy, ktorá má na sklade päť pľúcnych ventilátorov, mohli vynútiť dodanie a predaj týchto prístrojov štátu a nie súkromníkom," povedal.

 

img


Karanténa pre Slovákov zo zahraničia
V súčasnosti je potvrdených 10 prípadov ľudí nakazených koronavírusom. "Toto je len začiatok, môžeme očakávať, že nárast bude väčší," povedal Pellegrini, ktorý pripustil, že v súvislosti so šírením vírusu bude možno potrebné dať do karantény všetkých Slovákov pracujúcich v zahraničí, ktorí sa vracajú na Slovensko.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona