Podľa šéfa Google brexit skomplikuje situáciu internetovým spoločnostiam

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 14:50 • 2 min
Podľa šéfa Google brexit skomplikuje situáciu internetovým spoločnostiam

BERLÍN - Rozhodnutie Británie opustiť Európsku úniu môže internetovým spoločnostiam skomplikovať život. Uviedol to v rozhovore pre nemecký nedeľník Welt am Sonntag výkonný riaditeľ spoločnosti Google Sundar Pichai. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Európska únia nám poskytuje obrovské výhody v podobe jednotného digitálneho trhu," povedal šéf Google. Ako dodal, pre nadnárodnú spoločnosť je náročné prispôsobovať sa rôznym nariadeniam a pravidlám v jednotlivých krajinách. Takáto situácia sa potom negatívne odráža napríklad na investíciách.

 

Pichai v rozhovore zároveň odmietol kritiku, ktorá sa zniesla na spoločnosť v súvislosti s jej daňovými praktikami. V niektorých krajinách EÚ ako Taliansko, Francúzsko a Španielsko urobili tento rok pre podozrenie z neplnenia si daňových povinností v jej kanceláriách raziu.

 

Pichai však uviedol, že je na politikoch, aby vylepšili globálny daňový systém. "Ak sa zavedú nové pravidlá, my sa im, samozrejme, prispôsobíme," dodal šéf Google.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona