Podľa šéfa Bundesbanky imigrácia podporí nemeckú ekonomiku

NETKY.SK • 16 September 2015, 12:30 • 2 min
Podľa šéfa Bundesbanky imigrácia podporí nemeckú ekonomiku

BERLÍN - Nemecko čelí nemalým demografickým výzvam, ako aj konkurencii zo strany nastupujúcich ekonomík a potrebe prejsť z fosílnych palív na obnoviteľné zdroje energie. Povedal to prezident nemeckej centrálnej banky Jens Weidmann, podľa ktorého by tieto výzvy čiastočne mohla riešiť imigrácia. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Šéf Bundesbanky je presvedčený, že imigrácia pomôže týmto výzvam čeliť, dodal však, že okrem nových pracovných síl sú potrebné aj štrukturálne reformy. "Nemecko je v súčasnosti v rámci eurozóny v skutočne dobrej pozícii, no nemôže si dovoliť zaspať na vavrínoch. Súčasný rozmach sa totiž raz skončí," povedal Weidmann pre denník Süddeutsche Zeitung.

 

"V dlhodobejšom horizonte bude Nemecko čeliť nemalým výzvam, ako je starnúca populácia, rastúca konkurencia zo strany reformujúcich sa trhov a presun na obnoviteľné zdroje energie," uviedol Weidmann. Podľa neho práve pre demografické zmeny bude Nemecko potrebovať prijať viac ľudí na svoj pracovný trh, aj keď súčasný prílev utečencov zvýši nároky na krajinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies