Podľa Schäubleho bude Európa bez Británie menej stabilná

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 08:11 • 2 min
Podľa Schäubleho bude Európa bez Británie menej stabilná

LONDÝN - Diskusie o ekonomických dôsledkoch prípadného odchodu Británie z Európskej únie dnes opäť nabrali na obrátkach, keď pred takzvaným brexitom varovali ako zástupcovia automobilového sektora, tak aj nemecký minister financií. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Wolfgang Schäuble na dnešnej konferencii organizovanej Britskou obchodnou komorou uviedol, že odchod Británie z Európskej únie negatívne ovplyvní stabilitu Európy. "Myslím si, že ak Británia nebude súčasťou Európskej únie, Európa bude menej stabilná," povedal Schäuble, podľa ktorého bude kontinent častejšie podliehať otrasom.

 

Nervozitu z prípadného odchodu Británie z EÚ dávajú najavo aj viaceré veľké firmy pôsobiace v ostrovnej krajine.

 

Britská Spoločnosť výrobcov a predajcov automobilov (SMMT) uviedla, že zotrvanie Británie v EÚ podporuje celý automobilový priemysel. Organizácia, ktorá reprezentuje automobilky a výrobcov komponentov, dnes uviedla, že 77 % jej členov podporuje zotrvanie krajiny v únii. Ako SMMT dodala, Británia a britské podniky ťažia z voľného pohybu tovaru a osôb a odchod z tohto systému si automobilový sektor vonkoncom neželá. Referendum o zotrvaní Británie v EÚ sa uskutoční 23. júna.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies