Podľa Sakovej bol Lučanský najlepšou voľbou

NETKY.SK • 28 December 2018, 12:09 • 2 min
Podľa Sakovej bol Lučanský najlepšou voľbou

BRATISLAVA - Zmena vo vedení polície bola podľa ministerky vnútra Denisy Sakovej (Smer-SD) potrebná na upokojenie situácie po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. S odstupom času to zhodnotila v súvislosti s odstúpením Tibora Gašpara z funkcie prezidenta Policajného zboru.

slovakia

left justify in out

Zmena vo vedení polície bola podľa ministerky vnútra Denisy Sakovej (Smer-SD) potrebná na upokojenie situácie po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. S odstupom času to zhodnotila v súvislosti s odstúpením Tibora Gašpara z funkcie prezidenta Policajného zboru (PZ).

 

"Za tých šesť rokov mala polícia excelentné výsledky, čo sa týka dopravnej nehodovosti, znižovania počtu mŕtvych na cestách, znižovania trestnej činnosti a zvýšenia percenta objasnenosti prípadov," povedala.

 

Napriek tomu stále trvá na tom, že kým bol Gašpar na čele polície, dosahoval PZ výborné výsledky. Z funkcie odstúpil až po dohode s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD), ktorý bol krátko vo vedení rezortu po Druckerovom odchode. Saková sa podľa vlastných slov dozvedela o konečnom výsledku z médií.

 

img

 

Milan Lučanský je podľa Sakovej najlepšou voľbou na post dočasného policajného prezidenta, ktorú mohli vo vedení rezortu spraviť. "Má rozhľad, má manažérske schopnosti a má skúsenosti. Je to presne to, čo sa má skĺbiť v osobe policajného prezidenta, aby efektívne riadil činnosť Policajného zboru," uviedla.

 

img

Milan Lučanský, súčasný šéf Policajného zboru

 

Zdôraznila výsledky jeho práce, predovšetkým jeho pôsobenie v Policajnom zbore počas 90. rokov, keď bojoval proti organizovanému zločinu na Slovensku, a vďaka jeho tímu je v súčasnosti napríklad Mikuláš Černák vo väzení. Upozornila aj na výsledky policajnej práce počas tohto roka, keď sa podarilo vzniesť obvinenia v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice, ale aj v ďalších mediálne známych kauzách.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies