Podľa Sagana je Kolář kvalitným jazdcom

NETKY.SK • 25 November 2013, 12:03 • 2 min
Podľa Sagana je Kolář kvalitným jazdcom

BRATISLAVA - Nováčik v profesionálnom cyklistickom pelotóne Michael Kolář je dlhoročným priateľom Petra Sagana a od Žilinčana sa môže veľa naučiť.

slovakia

left justify in out

Kolář podpísal s tímom Saxo Bank dvojročnú zmluvu a v tímoch ProTour je piatym Slovákom.

"Miša som spoznal, keď začal jazdiť za tím CyS Žilina, rovnako ako ja. Myslím si, že to bolo v roku 2005, keď prišiel z Kanady na Slovensko. Mišo je skvelý chalan, bezproblémový typ, ktorý vie, čo chce dosiahnuť. A keď sa už dostal tam, kam sa dostal, tak to rozhodne svedčí o tom, že je to aj kvalitný cyklista," uviedol v rozhovore pre svoj web Peter Sagan. 

Dvadsaťtriročný Žilinčan strávil tohtoročnú dovolenku aj s Kolářom. Informácie o dohode mal z prvej ruky. Počas roka 2013 to vyzeralo, že by mohli byť obaja krajania v jednom tíme Cannondale. "Som nesmierne rád, že v ProTour je ďalší Slovák, v poradí už piaty. A teší ma to o to viac, že je to môj dobrý priateľ, s ktorým som vyrastal," tvrdí Sagan na petersagan.com. 

Kolář je typickým šprintérom, v koncovkách etáp je veľmi rýchly. Cyklistický svet môže prekvapiť aj v iných pretekoch. "Nechajme sa prekvapiť, aké prednosti ešte odhalí teraz v Pro Tour. Neviem, čo by mal teraz zlepšovať. Čas však určite ukáže, v čom má slabiny. Profesionálna cyklistika je úplne iná ako cyklistika, ktorú robil doposiaľ," dodal Peter Sagan, ktorý priateľovi želá najmä pevné zdravie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies