Podľa rezortu dopravy sa črtá riešenie problému s reštituovanými bytmi

NETKY.SK • 27 Október 2016, 10:43 • 2 min
Podľa rezortu dopravy sa črtá riešenie problému s reštituovanými bytmi

BRATISLAVA - Rezort dopravy našiel spolu s magistrátom hlavného mesta spoločnú reč v otázke, ako vyriešiť problém s reštituovanými bytmi v Bratislave. Podľa hovorkyne ministerstva Karolíny Duckej sa riešenie, okrem novej výstavby, hľadá aj v kúpe už postavených bytov z prostriedkov, ktoré má na tento účel rezort vyčlenené.

slovakia

left justify in out

"Problematika definitívneho riešenia reštituovaných bytov v Bratislave sa ťahá už dlhé roky. Teraz si myslíme, že sme konečne našli spôsob, ako tento problém vyriešiť k spokojnosti všetkých strán," uviedol štátny tajomník ministerstva dopravy Peter Ďurček.

 

Problém reštituovaných bytov je podľa ministerstva v hlavnom meste najvypuklejší, keďže zákonný nárok na náhradné bývanie tu majú obyvatelia 580 bytov. To predstavuje 75 % zo všetkých zákonných nárokov v rámci celého Slovenska.

 

Okrem neistoty, v ktorej žijú ľudia bývajúci v týchto bytoch, existuje podľa rezortu viac dôvodov, prečo je tento problém nutné urýchlene vyriešiť. Pokiaľ by si totiž obce nesplnili svoju zákonnú povinnosť poskytnúť náhradné bývanie do konca roka 2016, musia majiteľom týchto bytov doplácať rozdiel medzi trhovým a regulovaným nájomným, čo by zaťažilo ich rozpočet.

 

"Oceňujeme prístup nového vedenia ministerstva v otázke riešenia problematiky náhradného nájomného bývania. Budeme spoločne na túto tému aj naďalej rokovať a veríme, že konečne nájdeme riešenie tak, aby sme čo najrýchlejšie dokázali zabezpečiť náhradné nájomné byty pre tých občanov Bratislavy, ktorým bol priznaný nárok na bytovú náhradu," doplnil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies