Podľa prieskumu v Maďarsku má polovica rodín s deťmi problém zabezpečiť si potraviny

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 16:34 • 2 min
Podľa prieskumu v Maďarsku má polovica rodín s deťmi problém zabezpečiť si potraviny

BUDAPEŠŤ - Takmer polovici rodín s deťmi v Maďarsku sa v uplynulom roku stalo, že si nemohli dovoliť nakúpiť potrebné potraviny pre rodinu.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dnes zverejnených výsledkov prieskumu Gallupovho inštitútu v členských krajinách Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), podľa ktorých sa Maďarsko ocitlo na druhej priečke rebríčka hneď po Turecku.
     

V Turecko má problémy pri zabezpečovaní potravín 50 percent rodín s deťmi, v Maďarsku 47 percent a v Mexiku 33 percent. Na ďalších priečkach prvej desiatky sú Grécko, Portugalsko, USA, Čile, Poľsko, Estónsko a Španielsko, citoval z výsledkov prieskumu spravodajský server Hvg.hu, podľa ktorého vo vážnej chudobe v Maďarsku žije až desať percent detí. Ich počet môže dosahovať 180.000.
     

Podľa Gallupovho inštitútu sa ukazovatele chudoby v mnohých krajinách vážne zhoršili po roku 2007.     
     

Poslankyňa opozičnej Maďarskej socialistickej strany (MSZP) Ildikó Bangóová Borbélyová v tejto súvislosti dnes odkázala premiérovi Viktorovi Orbánovi, že namiesto výstavby štadiónov by sa mali míňať peniaze na to, aby ani jeden občan Maďarska a ani jedno maďarské dieťa nehladovalo.
     

Dodala, že nepriaznivý proces bude ďalej pokračovať, pretože Orbánova vláda v konvergenčnom programe mieni v nadchádzajúcich troch rokoch vybrať zo sociálneho systému 600 miliárd forintov (1,98 miliárd eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies