Podľa prieskumu študentom počas skúškového pomáha káva i sex

NETKY.SK • 19 November 2014, 13:52 • 2 min
Podľa prieskumu študentom počas skúškového pomáha káva i sex

BRATISLAVA - Slovenskí študenti holdujú sexu počas skúškového obdobia menej ako českí. Vyplýva to z prieskumu, ktorý v októbri na vzorke 309 Čechov a 310 Slovákov vo veku 19 až 25 rokov realizovala agentúra Stem/Mark.

slovakia

left justify in out

Medzi najčastejšie podporné prostriedky, ktoré študentky či študenti využívajú pri učení, patria káva, čaj, sladkosti, sex a energetické nápoje. V minulosti si pomáhali predovšetkým tureckou kávou alebo cigaretami. Dnes je to však trochu inak.

 

Z prieskumu vyplýva, že len necelých šesť percent opýtaných využíva ako stimulačný prostriedok cigaretu a zalievanú kávu pije iba tretina opýtaných. Namiesto toho si 16 percent z nich dopraje drobnú sladkosť či instantnú kávu a pokiaľ ich nemá k dispozícii, uvoľní sa počas skúškového obdobia sexom. Upokojujúcim milostným hrám pritom holdujú skôr Česi ako Slováci, z ktorých sa k tejto činnosti uchýli len päť percent. 

 

Počas štúdia začalo piť kávu 40 percent Slovákov a Sloveniek. U Čechov sa na to naučila iba pätina opýtaných. Najväčší kávičkári sú študenti prírodovedných a ekonomických odborov, technici však podľa prieskumu káve taký veľký význam neprikladajú. V tom sa zhodujú študenti oboch krajín. 

 

Pitie kávy ako spoločenský rituál uznáva viac ako 80 percent opýtaných. Pri slove káva si väčšinou predstavia stretnutie s priateľmi. Často dochádza k asociácii kávy ako prostriedku pre jednoduchšie sústredenie sa a absorbovanie študijnej látky. Českí študenti preferujú ochutené kávy s príchuťami vanilka, karamel a orech, na Slovensku dáva 40 percent študentov prednosť čistej káve. Hneď v závese je trojica príchutí karamel, čokoláda a vanilka. 

 

Pri využití kávy ako stimulačného prostriedku počas štúdia volia študenti často mixované kávy dva v jednom alebo tri v jednom, a to z dôvodu úspory času. Takúto formu využíva 66 percent slovenských respondentov a respondentiek a až 71 percent Čechov a Češiek. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona