Podľa prieskumu Sobotkovi verí väčšina Čechov, Zeman zastavil prepad

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 17:11 • 2 min
Podľa prieskumu Sobotkovi verí väčšina Čechov, Zeman zastavil prepad

PRAHA - Českému premiérovi Bohuslavovi Sobotkovi (ČSSD) verí aktuálne 55 percent občanov.

slovakia

left justify in out

Prezident Miloš Zeman sa teší dôvere 45 percent Čechov - v porovnaní s januárovým prieskumom si teraz polepšil o sedem percentuálnych bodov. Ukázal to prieskum agentúry STEM, ktorý citoval spravodajský portál Novinky.cz.
     

Sobotkovmu kabinetu vyslovila snemovňa dôveru vo februári. Prieskum, ktorý prebiehal približne mesiac na to, zistil, že nový premiér sa teší väčšej dôvere, než mal na začiatku svojho vládneho angažmán Petr Nečas (ODS). Tomu v prvých mesiacoch jeho vlády dôverovala necelá polovica (49 percent) ľudí.
     

Dôvera prezidentovi sa po jeho vlaňajšom zvolení pohybovala mierne nad hranicou 50 percent. Na začiatku tohto roka však výrazne klesla - v januárovom prieskume verilo Zemanovi iba 38 percent opýtaných. V marci sa dôvera v neho zvýšila o zmienených sedem percentuálnych bodov.

     

"V porovnaní s dôverou v premiéra Sobotku je u prezidenta Zemana výrazne vyšší podiel tých, ktorí kategoricky vylučujú, že by prezidentovi Zemanovi dôverovali," vyplýva z prieskumu.
     

"Vyšší podiel ľudí, ktorí dôverujú prezidentovi republiky Zemanovi a premiérovi Sobotkovi, zisťujeme podľa očakávania medzi stúpencami ČSSD, KSČM a KDU-ČSL, naopak výrazne nižší je u priaznivcov ODS a TOP 09," uzavrela agentúra STEM, ktorú citoval web Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies