Podľa prieskumu Slováci uprednostňujú odber kúpených tovarov na dobierku

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 17:37 • 2 min
Podľa prieskumu Slováci uprednostňujú odber kúpených tovarov na dobierku

BRATISLAVA - V Bratislavskom kraji uprednostňuje osobné vyzdvihnutie si tovaru približne 28 % zákazníkov internetových obchodov. Oproti celoslovenskému priemeru je to viac až o 18 %.

slovakia

left justify in out

Jedným z dôvodov je aj to, že veľa e-shopov má svoje odberné miesta práve v Bratislave. Vyplýva to z online prieskumu, ktorý na vzorke takmer dvetisíc respondentov nakupujúcich na internete urobila výskumná agentúra NMS Market Research a nezávislý nákupný radca Heureka.sk, ktorý porovnáva domáce internetové obchody, ich tovary a ceny.
     

"Obyvatelia Bratislavského kraja sa pri nákupe cez internet nebránia ani platbám kartou, ktoré pred ostatnými spôsobmi úhrady uprednostňuje zhruba 21 % opýtaných, čo je asi o 8 % viac než celoslovenský priemer," uviedol v správe pre médiá riaditeľ NMS Market Research Michal Osuský.
     

Slováci však obľubujú aj odber tovarov na dobierku. "Celoslovensky najpreferovanejší spôsob odberu tovaru s 58 % je dobierka, v Bratislavskom kraji ju obľubuje len 35 % zákazníkov e-shopov," doplnil riaditeľ Heureka.sk Tomáš Braverman a dodal, že ich podiel každým rokom klesá. Kým predvlani sa dobierka tešila obľube 60 % Bratislavčanov, vlani to bolo len 42 %.
     

Osobný prevod peňazí na účet internetového obchodu uprednostňuje 10 % obyvateľov Bratislavského kraja, kým celoslovenský priemer predstavuje približne 14 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies