Podľa prieskumu si väčšina Brazílčanov želá odstúpenie prezidentky

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 07:11 • 2 min
Podľa prieskumu si väčšina Brazílčanov želá odstúpenie prezidentky

BRAZÍLIA - Popularita brazílskej prezidentky Dilmy Rousseffovej sa prepadla na historické minimum a väčšina Brazílčanov si v súvislosti s korupčným škandálom v ropnej spoločnosti Petrobras želá jej ústavnú obžalobu a odstúpenie. Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters s odvolaním sa na najnovší prieskum verejnej mienky.

slovakia

left justify in out

Z prieskumu agentúry CNT/MDA vyplýva, že 59,7 percenta respondentov si želá Rousseffovej ústavnú obžalobu a až 64,8 percenta opýtaných hodnotí jej vládu negatívne. Len 10,8 percenta respondentov vníma súčasnú brazílsku vládu pozitívne.

 

Osobná obľúbenosť prezidentky klesla z 55,6 percenta na konci septembra na 18,9 percenta, pričom až 77,7 respondentov nesúhlasí so spôsobom, akým vedie krajinu. V septembri sa Rousseffovej vládnutie nepáčilo 40,1 percentám opýtaných.

 

Prieskum agentúry CNT/MDA len potvrdil výsledky iných prieskumov, podľa ktorých Rousseffovej popularita klesla nielen v dôsledku veľkého korupčného škandálu v štátnej ropnej spoločnosti Petrobras, do ktorého sú zapletené štyri desiatky politikov z vládnej koalície, ale aj v dôsledku stagnujúcej ekonomiky a s ňou spojenej stúpajúcej inflácie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies