Podľa prieskumu si knihy cez internet kupujú najmä mladí od 21 do 30 rokov

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 15:34 • 2 min
Podľa prieskumu si knihy cez internet kupujú najmä mladí od 21 do 30 rokov

BRATISLAVA - Minulý rok si knihu cez internet kúpilo 41 percent opýtaných ľudí v danom veku.

slovakia

left justify in out

Knihy cez internet kupujú predovšetkým mladí ľudia vo veku do 30 rokov. Vyplýva to z prieskumu, ktorý na vzorke takmer dvetisíc Slovákov a Sloveniek nakupujúcich na internete urobili výskumná agentúra NMS Market Research a nezávislý nákupný online radca Heureka.sk.

 

Minulý rok si knihu cez internet kúpilo 41 percent z opýtaných ľudí vo veku 21 - 30 rokov. Spomedzi seniorov nad 60 rokov, ktorí nakupujú na internete, si cez e-shop zadovážilo minimálne jednu knihu 29 percent respondentov. "Medzi tínedžermi do 15 rokov navštevujúcimi online obchody si vlani kúpilo knihu zhruba 16 percent opýtaných. Z vekovej kategórie 16 až 20 rokov to bola vyše tretina," uviedol riaditeľ NMS Market Research Michal Osuský. "Knihy patria dlhodobo k najpredávanejším komoditám na internete. Počet ľudí, ktorí si vlani v e-shope kúpilo aspoň jednu knihu, bol po oblečení, obuvi a módnych doplnkoch druhý najvyšší,“ dodal riaditeľ portálu Heureka.sk Tomáš Braverman. 

 

Informácie agentúre SITA poskytla Diana Mareková Theizlová z agentúry Fusion.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies