Podľa prieskumu si deti pod stromčekom najčastejšie našli oblečenie a knihy

NETKY.SK • 3 Január 2017, 14:01 • 2 min
Podľa prieskumu si deti pod stromčekom najčastejšie našli oblečenie a knihy

BRATISLAVA – Deti do 15 rokov si najčastejšie pod vianočným stromčekom našli oblečenie, knihy a rôzne typy hier.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa to v prieskume spoločnosti MB Brand Management, s.r.o., ktorý sa uskutočnil pred Vianocami na vzorke 500 rodičov detí vo veku do 15 rokov. TASR o tom informovala Michaela Macháčová zo spoločnosti.

 

Respondenti odpovedali na otázku, aké darčeky kúpili, alebo ešte plánujú kúpiť svojim deťom pod stromček. Zároveň prieskum zisťoval i to, či rodičia darček kupovali v kamennej predajni alebo cez internet.

 

"Podľa uvedeného prieskumu si deti najčastejšie rozbalili oblečenie (91 %), knihy (77 %), alebo rôzne typy hier ako lego (54 %), spoločenské hry (50 %), edukačné hry (47 %). V kurze boli aj rôzne typy áut pre chlapcov a bábik pre dievčatá," uviedla Macháčová.

 

Mobilný telefón, tablet či notebook si našlo pod stromčekom každé piate dieťa. Elektronika bola kupovaná zväčša pre deti nad šesť rokov. Herné konzoly si našlo 11 percent detí a živú hračku v podobe zvieratka dostalo šesť percent detí, pričom zvieratko bolo častejšie kupované v rodinách s dvomi deťmi.

 

Približne polovica darčekov bola kúpená cez internet a druhá polovica v kamenných predajniach.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona