Podľa prieskumu môže cena za Bitcoin a Ethereum vzrásť v roku 2018 viac ako trojnásobne

NETKY.SK • 10 Marec 2018, 08:52 • 2 min
Podľa prieskumu môže cena za Bitcoin a Ethereum vzrásť v roku 2018 viac ako trojnásobne

Podľa prieskumu populárnej webovej stránky Finder sa rôzni účastníci vo svete kryptomien domnievajú, že ceny kryptomien do konca roka 2018 porastú. Konkrétne sa jedná o kryptomeny Bitcoin a Ethereum, ktoré sú považované za dve najvýznamnejšie kryptomeny. Ich cena by sa podľa odhadov mala zvýšiť v priebehu roka 2018 viac než trojnásobne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prieskumu sa zúčastnilo deväť účastníkov blockchainového priemyslu. Boli požiadaní o vyjadrenie ich názorov na vývoj dvanástich najvýznamnejších kryptomien. Podľa prieskumu sa zistilo, že sa viac prikláňali k Ethereum ako k Bitcoinu. Očakávajú, že Ethereum zvýši svoju hodnotu o 212%, zatiaľ čo Bitcoin by mal vzrásť o 123%.

 

Prieskum bol podľa SCMP založený na cenových úrovniach zaznamenaných 27. februára. V tom čase bola cena Bitcoinu nad 10 000 USD a Ethereum bol na úrovni 870 USD. Znamená to, že podľa respondentov by do konca roka cena spoločnosti Ethereum dosiahla výšku 2 550 USD. Bitcoin by mal dosiahnuť úroveň 29 533 USD a Bitcoin Cash by mohol vzrásť na 2 721 USD.

 

Výsledky prieskumu by teda znamenali, že Bitcoin a Ethereum by v priebehu deviatich mesiacov zvýšili svoju hodnotu viac ako trojnásobne. V posledných dňoch zaznamenal Bitcoin pokles na 9 380 USD a Ethereum sa nachádza na úrovni okolo 728 USD.

 

Očakávaný nárast ceny Ethereum je údajne spôsobený uplatniteľnosťou jej siete a rastom počiatočnej ponuky mincí (ICO). Podľa SCMP je zase pokles ceny Ethereum viditeľný, keď investori kupujú viac. Si Oh, viceprezident spoločnosti Octagon, maklér v oblasti kryptoobchodu so sídlom v Hongkongu odhalil, že jeho firma vidí záujem o vyzdvihnutie ETH. Avšak záujem o Bitcoin stále prevažuje.

 

Vyjadril sa, že:

 

„Bitcoin stále zodpovedá za väčšiu časť našich tokov. Aby som bol presný, priemerný obrat kryptomeny Bitcoin je stále viac ako trojnásobný oproti Ethereum.“

 

Kevin Loo, spoluzakladateľ a šéf strategickej spoločnosti CryptAM sa vyjadril, že Ethereum má jasnú budúcnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies