Podľa prieskumu bude možné 2. kolo prezidentských volieb v Brazílii veľmi tesné

NETKY.SK • 16 September 2014, 06:57 • 2 min
Podľa prieskumu bude možné 2. kolo prezidentských volieb v Brazílii veľmi tesné

BRAZÍLIA - Šance súčasnej brazílskej prezidentky Dilmy Rousseffovej a jej hlavnej vyzývateľky v pravdepodobnom druhom kole prezidentských volieb Mariny Silvovej sú takmer vyrovnané. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý v pondelok zverejnila agentúra Vox Populi.

slovakia

left justify in out

Podľa tohto prieskumu by Silvovú v možnom druhom kole podporilo 42 percent voličov, zatiaľ čo Rousseffová by získala len o jeden percentuálny bod menej. Veľmi podobné výsledky kandidátkam nameral aj predchádzajúci prieskum, ktorý zverejnili pred piatimi dňami. Informovala o tom agentúra Reuters.
      

V prvom kole volieb by Rousseffovej podpora ostala na 36 percentách, zatiaľ čo Silvová by sa v porovnaní s predošlým prieskumom prepadla o 1 percentuálny bod na 27 percent. Ďalší vážny kandidát - Aecio Neves - by podľa prieskumu získal 15 percent hlasov. Prieskum spoločnosti Vox Populi sa uskutočnil počas uplynulého víkendu na vzorke 2.000 respondentov. Prvé kolo prezidentských volieb v Brazílii sa uskutoční 5. októbra. Ak ani jeden z kandidátov nezíska viac ako 50 percent platných voličských hlasov, 26. októbra bude nasledovať druhé kolo, v ktorom sa stretnú dvaja najúspešnejší ašpiranti z prvého kola.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies