Podľa prieskumu až 15 percent Sloveniek nepoužíva žiadnu antikoncepciu

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 14:25 • 2 min
Podľa prieskumu až 15 percent Sloveniek nepoužíva žiadnu antikoncepciu

BRATISLAVA - Až 15 percent slovenských žien sa nijako nechráni pred nechceným tehotenstvom. Ďalších 20 percent Sloveniek používa riskantné metódy ako je rátanie si plodných dní či prerušovaný styk.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z výsledkov prieskumu, ktorý na vzorke päťsto žien vo veku od 15 do 49 rokov, urobili spoločnosti Gedeon Richter a Millward Brown. Štúdiu pritom organizovali aj v ďalších 14 krajinách sveta.

 

Ako tiež výsledky ukázali, len približne 13 percent slovenských žien vo fertilnom veku aktívne používa hormonálnu antikoncepciu. Kondómom sa zasa chráni 35 percent žien. Až 19 percent žien pritom priznalo, že už absolvovalo umelé prerušenie tehotenstva. 

 

Okrem monitorovania používania antikoncepcie, sa štúdia zameriavala aj na sexuálne správanie sa žien. Podľa výsledkov majú Slovenky častejšie sexuálny styk ako napríklad Češky, a to 2,2-krát týždenne. Hoci sa české ženy milujú len 1,9-krát týždenne, majú v priemere sedem sexuálnych partnerov za život. Na Slovensku to je 4,9 sexuálnych partnerov v živote žien. Medzinárodný priemer je pritom päť partnerov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies