Podľa prieskumu agentúry MVK by Kisku volili najmä sympatizanti NOVA a Kotlebu

NETKY.SK • 9 Marec 2014, 12:17 • 2 min
Podľa prieskumu agentúry MVK by Kisku volili najmä sympatizanti NOVA a Kotlebu

BRATISLAVA - Občianskeho kandidáta na prezidenta Andreja Kisku, ktorý má podľa prieskumov okrem Roberta Fica najväčšie šance postúpiť do druhého kola, by vo voľbách volili najmä sympatizanti hnutia Daniela Lipšica NOVA a strany Mariana Kotlebu ĽSNS.

slovakia

left justify in out

Svoj hlas by mu dalo 51,5 percenta voličov NOVA a 48,3 percenta sympatizantov ĽSNS. Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry MVK pre agentúru SITA, ktorý sa uskutočnil v dňoch 26. februára až 4. marca na vzorke 834 respondentov. Informoval o tom Pavel Haulík z MVK.

 


Podporu má Kiska aj medzi ľuďmi, ktorí nevolili vo voľbách do Národnej rady SR. V prezidentských voľbách by ho volilo 46,1 percenta z nich. Svoj hlas by mu však dalo aj 45,6 percenta prívržencov SNS, 42,8 percenta voličov OĽaNO a 40,4 percenta sympatizantov SaS. Favorita prvého kola volieb premiéra Roberta Fica by volili najmä sympatizanti jeho strany Smer-SD. Svoj hlas by mu dalo 92,9 percenta voličov Smeru. Volili by ho aj prívrženci SNS (18,1 percenta), ĽSNS (17,7 percenta) a nevoliči vo voľbách do parlamentu (14,1 percenta).

 


Ďalšieho uchádzača o post hlavy štátu Radoslava Procházku by v prvom kole volilo 34,5 percenta sympatizantov SDKÚ-DS, 24,8 percenta voličov SaS a 22 percent prívržencov NOVA. Kandidát Ľudovej platformy (KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd) Pavol Hrušovský by podporu našiel najmä medzi voličmi KDH (59,7 percenta), SNS (12 percent) a SaS (10,4 percenta). Volilo by ho však len 2,7 percenta sympatizantov SDKÚ-DS a 8,1 percenta voličov Most-Híd. Sympatizanti týchto dvoch strán podporujú skôr občianskeho kandidáta Milana Kňažka. V kresle prezidenta by ho rado videlo 28,9 percenta voličov SDKÚ-DS a 20,1 percenta voličov Mostu-Híd. Kňažka by volili aj prívrženci SaS (14,6 percenta) a voliči iných neparlamentných strán (17,2 percenta). Kandidát SMK Gyula Bárdos má podporu najmä medzi voličmi SMK (75,5 percenta) a Mostu-Híd (31,5 percenta).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies