Podľa predsedu vlády SR odhalila opozícia svoju mylnú predstavu o demokracii

NETKY.SK • 20 Február 2020, 09:44 • 2 min
Podľa predsedu vlády SR odhalila opozícia svoju mylnú predstavu o demokracii

BRATISLAVA - Dnešný rokovací deň schôdze Národnej rady (NR) SR netradične otvoril úvodným slovom premiér Peter Pellegrini (Smer-SD). Nezaradení poslanci okolo Miroslava Beblavého mu však neumožnili vystúpiť za hlavným rečníckym pultom.

slovakia

left justify in out

Bočný pult pre premiéra

Musel využiť jeden z dvoch vedľajších, ktoré len v dnešných hodinách ráno priniesli do pléna zamestnanci parlamentu. Až po vyjadreniach predsedu vlády SR nezaradení poslanci prestali rokovanie parlamentu blokovať a opustili hlavný rečnícky pult.

 

img

 

Na Dankove výzvy opäť nereagovali

Predseda NR SR Andrej Danko (SNS) musel schôdzu od utorka (18.2.) dvakrát prerušiť pre obštrukcie nezaradených poslancov, ktorí blokovali hlavný rečnícky pult. Danko ich aj dnes opätovne vyzval, aby opustili hlavný rečnícky pult, neurobili tak okamžite, ale až počas vyhlásenia premiéra. Ten kritizoval správanie nezaradených poslancov okolo Beblavého.

 

img

 

Priame vyjadrenie premiéra Pellegrniho 

"Nikto si nedovolil prekročiť pomyslené hranice. Hanbím sa za vás opozícia. Svojím divadlom ste urazili jeden zo štátotvorných symbolov SR, ktorým je NR SR. Svojím bezprizorným táborom, ktorý ste si zriadili priamo v rokovacej miestnosti pod štátnym znakom, a okupovaním rokovacieho miesta ste odhalili pred celým národom, že nemáte rešpekt k vlastnej štátnosti reprezentovanej aj touto inštitúciou," vyhlásil Pellegrini.

 

img

 

Pomýlené predstavy o demokracii

Premiér sa preto obrátil na širokú politickú verejnosť, aby odsúdila tento bezprecedentný čin, ktorý podľa neho nemá obdobu v slovenskej histórii. "Verím, že im to vo voľbách voliči aj náležite spočítajú. Okrem dešpektu k významnému symbolu moderného národa pán poslanec Beblavý a jeho tortoví spolubojovníci tiež odhalili svoje pomýlené predstavy o demokracii. Ukazujú, že je to iba demokracia pre nich," vyhlásil premiér.

 

img

 

Nedôstojné správanie

Podľa neho, keď sa im "nepodarilo naštartovať emóciu v pouličných bitkách, tak politické zúfalstvo preniesli na pôdu parlamentu. Boli sme svedkami kedy sa na sociálnych sieťach pretŕčajú v ponožkách, pyžamách, spacákoch. Takto sa teda správajú ľudia, ktorí o sebe tvrdia, že chcú spravovať štát," podotkol premiér.

 

img

 

Mimoriadna schôdza

Poslanci na mimoriadnej schôdzi majú prerokovať tri vládne novely zákonov, ktorými sa má zvýšiť prídavok na dieťa, zaviesť 13. dôchodok a zrušiť zákon o diaľničnej známke. Tiež majú prijať uznesenie k Istanbulskému dohovoru. O novelách majú rokovať v skrátenom režime.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies