Podľa predbežných výsledkov v parlamentných voľbách zvíťazilo Jednotné Rusko

NETKY.SK • 20 September 2021, 06:03 • 2 min
Podľa predbežných výsledkov v parlamentných voľbách zvíťazilo Jednotné Rusko

MOSKVA - Opozičné strany ostali vo voľbách bokom. Dôvodom je, že ich Kremeľ vyhlásil pre podporu Alexejovi Navaľnému za extrémistické.

slovakia

left justify in out

Kremľu lojálna strana Jednotné Rusko po zrátaní 9 percent hlasov vedie v ruských parlamentných voľbách. Ústredná volebná komisia informovala, že podľa predbežných výsledkov Jednotné Rusko získalo 38 percent hlasov.

 

Ide o hlasy pre federálne kandidátske listiny jednotlivých politických strán, na základe ktorých sa rozdelí polovica kresiel v dolnej komore ruského parlamentu. Druhú polovicu  zákonodarcov volili v jednomandátových volebných obvodoch. Z čiastočných výsledkov nie je jasné, či si Jednotné Rusko zachová v parlamente dvojtretinovú väčšinu, ktorá mu umožňuje zmena ústavy.

 

img

Predbežné výsledky ukazujú, že v Štátnej dume budú aj tri ďalšie politické strany, ktoré takmer vždy hlasujú za iniciatívy Kremľa. V dolnej komore parlamentu by mala byť aj strana Noví ľudia, ktorá vznikla vlani a je považovaná za projekt sponzorovaný Kremľom.

 

img

 

V ruských parlamentných voľbách chýbala významná opozícia, keďže ruské úrady označili organizácie spojené s uväzneným lídrom opozície Alexejom Navaľným za extrémistické.
 

Mohlo by vás zaujímať: Rusko predložilo dôkazy o zasahovaní USA do volieb v Ruskej federácii



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona