Podľa polície zverejňovanie informácií médiami komplikuje vyšetrovanie vraždy Kuciaka

NETKY.SK • 23 Október 2018, 14:47 • 2 min
Podľa polície zverejňovanie informácií médiami komplikuje vyšetrovanie vraždy Kuciaka

BRATISLAVA - Zverejňovanie informácií ohľadom vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sťažujú a komplikujú prácu policajného tímu.

slovakia

left justify in out

Či už ide o "pravdivé, polopravdivé, nepravdivé alebo dezinformačné informácie", majú vplyv aj na výpovede svedkov. Informovala o tom polícia v utorok na sociálnej sieti.

 

"V našom vyšetrovacom tíme máme zavedené také kontrolné mechanizmy, podľa ktorých sme presvedčení, že zdrojom týchto informácií nie je Policajný zbor," povedal riaditeľ národnej protizločineckej jednotky NAKA Branislav Zurian.

 

 

Aj napriek žiadostiam Generálnej prokuratúry SR podľa polície medializácia takýchto informácií pokračuje a naďalej sťažuje vyšetrovanie. Polícia preto opätovne žiada médiá, aby zvažovali každé ďalšie publikovanie informácií z priebehu vyšetrovania.

 

"Taktiež týmto vyjadrením nepotvrdzujeme a nevyvraciame pravdivosť akýchkoľvek publikovaných informácií v médiách," doplnila.

 

Polícia upozornila, že ak sa ukončenie prípadu oddiali o niekoľko mesiacov, alebo sa úplne zmarí, verejnosť bude odsudzovať len prácu polície. "Neuvedomujúc si, že veľký podiel na tom mali zverejnené informácie v médiách, ktoré nepomáhali, ale ubližovali," doplnili policajti.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona