Podľa polície bol útok sekerou v Queense bol teroristickým činom

NETKY.SK • 25 Október 2014, 10:23 • 2 min
Podľa polície bol útok sekerou v Queense bol teroristickým činom

NEW YORK - Muž, ktorý vo štvrtok sekerou zaútočil na skupinu policajtov v newyorskej štvrti Queens, bol zradikalizovaný moslim a konal sám, uviedli v noci nadnes v New Yorku vyšetrovatelia útoku označeného za teroristický čin.

slovakia

left justify in out

Muž identifikovaný ako Zale Thompson pri útoku sekerou zranil dvoch policajtov. Ich kolegovia ho v sebaobrane zastrelili, pričom pri streľbe utrpela zranenia jedna žena, informovala agentúra AP.

 

Newyorský policajný komisár Bill Bratton uviedol, že Thompson často navštevoval webové stránky venované radikálnemu islamu. Podľa Brattona bol "osamelým vlkom", ktorého k útokom vyprovokoval práve radikálny islam a posledné extrémistické útoky v Kanade. AP tvrdí, že Thompson konvertoval na islam pred dvoma rokmi.
      

Útok v newyorskom Queense sa odohral deň po streľbe v kanadskom parlamente v Ottawe, kde kanadské bezpečnostné zložky útočníka zneškodnili, a v rovnaký týždeň, ako v provincii Quebec muž napojený podľa všetkého na teroristické skupiny svojím vozidlom zámerne narazil do dvoch príslušníkov kanadských ozbrojených síl a následne z miesta činu aj s vozidlom ušiel. Jeden z vojakov zraneniam podľahol. Mŕtvy je však aj útočník - policajti ho na úteku smrteľne zranili po tom, ako niekoľkokrát neuposlúchol ich výzvy, aby zastavil vozidlo, ktorým unikal, a vzdal sa.   
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona