Podľa Pellegriniho bola spoločná platforma Smeru-SD s kotlebovcami chyba

NETKY.SK • 18 Máj 2020, 13:36 • 2 min
Podľa Pellegriniho bola spoločná platforma Smeru-SD s kotlebovcami chyba

Akákoľvek spolupráca s extrémistickou stranou Kotlebovici - Ľudová strana Naše Slovensko je podľa podpredsedu strany Smer-sociálna demokracia a podpredsedu Národnej rady Petra Pellegriniho chybným krokom.

slovakia

left justify in out

Oznámenie spoločnej platformy dvoch poslancov Smeru-SD s kotlebovcami preto vníma Pellegrini ako ich individuálne rozhodnutie, ku ktorému by Smer-SD mal zaujať jasný postoj.  Stanovisko Pellegriniho sprostredkovala Patrícia Medveď Macíková z kancelárie podpredsedu parlamentu.

 

img

"Môžeme diskutovať o hodnotách, ale je neprípustné viesť takúto debatu s extrémistickou stranou. Sociálna demokracia na Slovensku sa nesmie spriahať s extrémistami, ktorí dodnes spochybňujú napríklad Slovenské národné povstanie. Verím, že moji kolegovia si uvedomia svoju chybu a nebudú v spolupráci s kotlebovcami v diskusiách o budúcnosti krajiny pokračovať," povedal Pellegrini.

 

img

 

Platforma hodnotovej politiky
Poslanci Smeru-SD Ján Podmanický a Marián Kéry spolu s poslancami Tomášom Tarabom a Filipom Kuffom z klubu (ĽSNS) minulý týždeň oznámili, že chcú založiť platformu hodnotovej politiky, ktorá by združovala konzervatívnych poslancov. Zákonodarcovia o svojom zámere informovali krátko po tom, ako parlament neschválil správu ombudsmanky Márie Patakyovej za minulý rok. Taraba aj Kuffa sú zo strany Kresťanská demokracia – Život a prosperita a do parlamentu sa dostali na kandidačnej listine ĽSNS.

 

Viac o správe ombudsmanky Márie Patakyovej sa dozviete v článku "Ombudsmanka vidí nepochopenie obsahu správy o jej činnosti"

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SMER - sociálna demokracia (@smer_sd),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies