Podľa Pekaríka Slovákom viac vyhovujú silnejší súperi

NETKY.SK • 9 September 2014, 08:24 • 2 min
Podľa Pekaríka Slovákom viac vyhovujú silnejší súperi

KYJEV - Dočasný kapitán nemeckého futbalového klubu I. bundesligy Hertha Berlín krajný obranca Peter Pekarík v kalendárnom roku 2014 ešte nevynechal ani jednu minútu v slovenskej reprezentácii.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný Žilinčan sa stal tradičnou oporou pravej strany defenzívneho valu národného tímu SR a aj v pondelok večer sa podieľal na malej kyjevskej 'revolúcii', keď na Olympijskom štadióne v metropole Ukrajiny absolvoval kompletnú minutáž v úvode kvalifikácie o postup na ME 2016 proti domácemu výberu a pridal ruku k tesnému triumfu 1:0. Zverenci trénera Jána Kozáka vstúpili do bojov o Euro 2016 úspešne, keď sa vzopreli favoritovi. "Som veľmi rád, že sme úvod kvalifikácie zvládli na výbornú. Vykročili sme správnou nohou, ale netreba lietať v oblakoch. Je to len prvý zápas cyklu, tento triumf musíme potvrdiť aj v ďalších dueloch. V Kyjeve sme podali sme výborný kolektívny a obetavý výkon, víťazstvo sme si zaslúžili," poznamenal s úsmevom nevysoký zadák a pokračoval: "Potvrdilo sa, že proti silnejším súperom sa nám hrá lepšie, pretože predvádzajú otvorenú partiu a my máme vhodné typy na prieniky do otvorenej obrany. Máme rýchle krídla, do voľných priestorov sme sa dostávali aj proti Ukrajine."

 

Hlavnou úlohou Petra Pekaríka je eliminovať útoky súperov, no nebráni sa ani ofenzívnym výpadom. Previedol to aj v pondelok a nechýbalo veľa, aby v 33. min zvýšil už na 2:0 pre slovenskú reprezentáciu, no jeho ďalekonosný pokus zneškodnil brankár súpera Pjatov. "Tréner mi pred stretnutím prízvukoval, aby som v prípade príležitosti šiel dopredu. Možnosti sa naskytli, tak som šiel," priznal niekdajší hráč Žiliny, Dubnice, Wolfsburgu či Kayserisporu po svojom 55. zápase v národnom mužstve. "Som rád, že moja strela ohrozila súperovho brankára. Ak by šla o pár centimetrov vyšiel, možno by z toho bol gól," dodal. 

O mesiac 9. októbra čaká na výber SR ďalší náročný súperom, tentokrát pred vlastnými fanúšikmi privíta v Žiline mužstvo silného Španielska. "Verím, že úspechom v Kyjeve sme si získali fanúšikov na svoju stranu. Som presvedčený, že doma proti Španielom vytvoria skvelú atmosféru. Bude to iný duel ako v Kyjeve. Španieli sú favorit nielen našej skupiny, ale aj celého kontinentálneho šampionátu. Určite budeme však bojovať a biť sa o dobrý výsledok," doplnil Peter Pekarík. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies