Podľa organizátorov MS 2022 nie je nutné presunúť šampionát na zimu

NETKY.SK • 20 September 2013, 11:55 • 2 min
Podľa organizátorov MS 2022 nie je nutné presunúť šampionát na zimu

ŽENEVA - Zástupcovia Kataru v piatok zdôraznili, že krajina je schopná hostiť futbalové MS 2022 v letných mesiacoch.

slovakia

left justify in out

Katar získal právo organizovať šampionát pred tromi rokmi. Odvtedy sa však viacero strán vyjadrilo, že nie je vhodné, aby boli MS v lete, keďže teploty tam v tomto období siahajú až k 45 stupňom. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) preto začala uvažovať o presunutí podujatia na chladnejšie zimné mesiace. Katar si ale stojí za názorom, že vďaka klimatizovaným štadiónom s technológiou šetrnou pre životné prostredie bude možné odohrať turnaj aj v teplejších dňoch.

"Uchádzali sme sa o organizovanie MS 2022 v lete, sme odhodlaní a tvrdo pracujeme na splnení tohto záväzku," citovala agentúra Reuters stanovisko organizátorov. "Ak nás predstavitelia FIFA požiadajú o presunutie, môžeme im vyhovieť. Ale nezabúdajme, že je tu možnosť využiť ekologicky šetrné technológie, ktoré sú pre krajiny s podobnou klímou naozaj dôležité. Naďalej pracujeme na zdokonaľovaní chladiacich zariadení vhodných pre naše štadióny, tréningové centrá a 'fan zóny', aby sme zabezpečili optimálne teploty pre hráčov aj futbalových priaznivcov."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies