Podľa odborníkov je mučenie vo východnej Afrike stále bežné

NETKY.SK • 26 August 2014, 16:14 • 2 min
Podľa odborníkov je mučenie vo východnej Afrike stále bežné

NAIVASHA - Odborníci na ľudské práva z piatich štátov východnej Afriky a Konžskej demokratickej republiky dnes oznámili, že napriek pokroku ich krajín v ratifikácii Dohovoru OSN proti mučeniu je porušovanie ľudských práv stále rozšírené, keď sa vlády zdráhajú navrhovať a zavádzať miestne zákony.

slovakia

left justify in out

Odborníci, ktorí sa zišli na konferencii v meste Naivasha v Keni, vyhlásili, že úspešné stíhanie páchateľov mučenia - najčastejšie sú to štátni agenti - je stále nezvyčajné. V prípadoch, keď súdy priznali náhradu obetiam mučenia, sú vlády neochotné zaplatiť, doplnila agentúra AP.
     

Východná Afrika bude čeliť novým ťažkým úlohám v otázke mučenia a ľudských práv súvisiacich s vysídľovaním obyvateľov kvôli využívaniu prírodných zdrojov, napríklad ťažbe ropy a uhlia, povedal predstaviteľ kenskej ľudskoprávnej organizácie IMLU Peter Kiama.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies