Podľa odborárov mal U.S.Steel Košice firemné podujatie pre zamestnancov odložiť

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 09:42 • 2 min
Podľa odborárov mal U.S.Steel Košice firemné podujatie pre zamestnancov odložiť

KOŠICE – Odborári spoločnosti U. S. Steel Košice nesúhlasia s organizovaním podujatia pre rodiny zamestnancov v tomto podľa nich pre spoločnosť zložitom období. Firemná akcia Family Safety Day – Kde pracuje môj otec, moja mama sa má uskutočniť 4. júna.

slovakia

left justify in out

"Vyzvali sme zamestnancov, aby každý individuálne zvážil svoju účasť na tomto podujatí. Pri tejto príležitosti sa robia exkurzie po podniku autobusmi, pripravený je kultúrny program a občerstvenie pre rodiny, ktoré sme v minulosti za stranu odborov podporili," uviedol pre TASR odborový predák košických hutníkov Mikuláš Hintoš.

 

Podľa jeho slov sú toho názoru, že v tomto zložitom období mohli túto akciu odložiť. "Za prvý kvartál bola spoločnosť v červených číslach. Vedenie zdôrazňuje, že šetrenie musíme realizovať v nákladoch, ktoré dokáže ovládať. Na túto akciu vynakladáme nemalý finančný náklad, ktorý by sme mali mať pod kontrolou v dobe, keď prepúšťame každý mesiac zamestnancov a rušíme pracovné miesta," zdôvodnil Hintoš.

 

"Podujatie Family Safety Day - Kde pracuje môj otec, moja mama organizuje firma pre zamestnancov a ich rodiny. Bezpečnosť v hutníctve, kde zamestnanci pracujú s tekutým kovom, plynmi, zložitými zariadeniami, považujeme za najvyššiu prioritu s cieľom ochrániť zdravie našich zamestnancov a dosiahnuť nulovú úrazovosť," reagovala manažérka pre vzťahy s médiami spoločnosti U. S. Steel Košice Ľubomíra Šoltésová.

 

Rodinní príslušníci podľa nej vítajú možnosť vidieť firmu zvnútra a doterajší záujem prihlásených to potvrdzuje. "Ani v zložitých podmienkach, v akých sa hutnícky priemysel nachádza, nechceme poľaviť z bezpečnosti a sme presvedčení, že naši zamestnanci to chápu," dodala Šoltésová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona