Podľa Obamu môže byť tento rok pre krajinu prelomový

NETKY.SK • 18 Január 2014, 17:53 • 2 min
Podľa Obamu môže byť tento rok pre krajinu prelomový

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama dnes vyjadril presvedčenie, že tento rok môže byť pre Spojené štáty prelomový, uviedla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vo svojom pravidelnom týždennom rozhlasovom a video príhovore Obama zdôraznil, že USA sú pripravené znovu vytvárať pracovné miesta, o ktoré krajina prišla počas recesie alebo kvôli zahraničným konkurentom, avšak treba konať a zvyšovať ekonomické príležitosti. Šéf Bieleho domu tiež podotkol, že chce spolupracovať s Kongresom. Ak ale Kongres Spojených štátov nebude konať, potom to urobí on sám. Obama poukázal na potrebu vyspelých technológií i nový inštitút pre inovácie, ktorý vláda pomohla vytvoriť v Severnej Karolíne. Spomenul zvyšujúcu sa produkciu ropy a zemného plynu priamo v USA, ako aj rast technológií chrániacich životné prostredie. Republikánsky kongresman Marlin Stutzman z Indiany v príhovore zas povedal, že demokrati sa sústredili na to, ako si uľahčiť život bez práce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona