Podľa Nyquista je Tatar veľmi zlým futbalistom

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 15:40 • 2 min
Podľa Nyquista je Tatar veľmi zlým futbalistom

MINSK - Švédsky hokejista Gustav Nyquist považuje slovenských spoluhráčov z Detroitu Red Wings Tomáša Tatara a Tomáša Jurča za veľmi dobrých hráčov.

slovakia

left justify in out

S Tatarom si užil množstvo zábavných chvíľ, považuje ho za najhoršieho futbalistu, ktorého kedy videl a v piatok večer proti nemu nastúpi na zápas A-skupiny majstrovstiev sveta v bieloruskom Minsku.

 

Nyquist síce začal sezónu na farme v Grand Rapids, ale zraneniami zdecimovaný Detroit ho vytiahol z AHL a stal sa jednou z jeho najväčších ofenzívnych hrozieb. V 57 stretnutiach základnej časti strelil 28 gólov a pridal 20 asistencií. V play-off ho obrana Bostonu dokázala v piatich zápasoch ubrániť a Nyquist sa mohol presunúť do Minska, kde pomáha švédskej reprezentácii. V tomto ročníku už hral aj na olympijskom turnaji v Soči, kde so spoluhráčmi vybojoval strieborné medaily. 

 

"Tomáš Tatar je skutočne zábavným a malým chalanom, prežili sme s ním veľa zábavy, robí rôzne vtipy, je stále vysmiaty. Nebudem o ňom veľa rozprávať, lebo si to určite prečíta a potom si ma bude doberať. Je však dobrý hráč. Tomáš Jurčo je rovnako talentovaný a výborný technik. Rovnako ako ja pred rokom, aj on tentoraz musel ísť na farmu do Grand Rapids. Je to mladý hráč a má pred sebou budúcnosť, so skúsenosťami z ťažkých zápasov sa neustále zlepšuje. Vlani sme spolu vyhrali Calderov pohár a teraz má Grand Rapids opäť šancu na obhajobu, preto išiel na farmu," rozhovoril sa o Slovákoch v tíme Detroitu Gustav Nyquist. 

 

Dvadsaťštyriročný rodák už pochytil od Tomáša Tatara, s ktorým hral aj vo farmárskej NHL už pár slovenských slovíčok. Aj keď nechcel o ňom veľa hovoriť, napokon predsa len jednu zaujímavosť prezradil. "Pochytil som pravdepodobne od neho len zlé slovíčka, ktoré hovorí na striedačke, keď je nahnevaný. Poviem vám však, že je veľmi zlý futbalista. Asi najhorší, akého som kedy videl. Mal by na sebe popracovať. Neviem, či sa vôbec na Slovensku hráva futbal," rozosmial sa Nyquist. 

 

Švédi na zápas so Slovensko nastúpia 24 hodín po skončení duelu s Francúzskom. S hokejistami z krajiny galského kohúta sa poriadne potrápili, napokon však vybojovali víťazstvo. Pred súbojom so Slovákmi sa Švédi nesťažujú na únavu, na podobné dvojzápasy sú zvyknutí. "Je to veľmi hektický turnaj, ale podmienky sú pre každého rovnaké. Hráme veľa zápasov, medzi nimi musíme veľa regenerovať. So Slovenskom to bude ťažký zápas proti dobrému mužstvu s množstvom šikovných hráčov. Bude to pre nás dobrý test. Slovensko nebolo v úvode v dobrej situácii hoci má dobrý tím. Bude zábavné hrať proti Tomášovi," tvrdí Nyquist. 

 

Pre útočníka, ktorého Detroit draftoval v roku 2008 vo štvrtom kole, je tohtoročný svetový šampionát premiérovým v kariére. V Minsku toho ešte veľa nezažil, ale mesto sa mu pozdáva. "Nemáme veľa voľného času, keďže hráme množstvo zápasov a musíme oddychovať. Z toho, čo som videl v Minsku, usudzujem, že je to čisté mesto s príjemnými ľuďmi. Nemôžem sa na nič sťažovať," dodal Nyquist. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona