Podľa novej predvolebnej koaličnej dohody nebude Berlusconi premiérom

NETKY.SK • 8 Január 2013, 08:30 • 2 min
Podľa novej predvolebnej koaličnej dohody nebude Berlusconi premiérom

Podľa novej predvolebnej koaličnej dohody nebude Berlusconi premiérom - Politika Taliansky expremiér Silvio Berlusconi nebude kandidovať na post predsedu vlády vo voľbách na budúci mesiac, znie jedna z podmienok koaličnej dohody so stranou Liga severu. In

slovakia

left justify in out

img

Taliansky expremiér Silvio Berlusconi nebude kandidovať na post predsedu vlády vo voľbách na budúci mesiac, znie jedna z podmienok koaličnej dohody so stranou Liga severu. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na šéfa Ligy severu.
      Dohoda je vítaným posilnením pre Berlusconiho plán proti stredoľavej vláde, ktorú očakávajú ako výsledok volieb 24.-25. februára. Liga severu je strana, ktorá sa profiluje ako decentralizačná, podporuje prísnu imigračnú politiku, väčšie právomoci a samosprávu pre jednotlivé talianske regióny.
      Jej predseda Roberto Maroni na tlačovej konferencii povedal, že v dohode sa explicitne píše, že Silvio Berlusconi nebude kandidátom na premiéra. Strana bývalého predsedu vlády Ľud slobody (PdL) podľa dokumentu podporí Maroniho kandidatúru na prezidenta severotalianskeho regiónu Lombardsko.
      Berlusconi, ktorý s podmienkou súhlasil, by podľa vlastných slov prijal post ministra hospodárstva.
      Podľa prieskumu, ktorého výsledky zverejnili v nedeľu, by koalícia PdL a Ligy severu mohla vo voľbách koncom februára získať okolo 28 percent hlasov. Stredoľavá koalícia pod vedením Piera Luigiho Bersaniho z Demokratickej strany by dostala 38-39 percent hlasov a Montiho centristický blok, ktorý mal až do decembra podporu Berlusconiho, 14-15 percent hlasov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies