Podľa neoficiálnych správ je organizácia UFC na predaj

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 13:32 • 2 min
Podľa neoficiálnych správ je organizácia UFC na predaj

LAS VEGAS - Podľa viacerých zdrojov je najväčšia organizácia venujúca sa MMA na predaj. Jej prezident Dana White však všetko popiera. Ale je známe, že White nehovorí stále pravdu, tak sa pozrime na veci trocha podrobnejšie.

slovakia

left justify in out

O predaji UFC písal minulý utorok Darren Rovell z ESPN, ktorý pred pár týždňami hovoril aj o tom, že UFC stratilo 45 miliónov dolárov s tým, že vyhodili Conora McGregora z fight cardu UFC 200. Rovell sa odvoláva na vnútorne zdroje. Tvrdí že UFC by mali predať za 3,5 až 4 miliardy dolárov. Hovoril aj o konkrétnych záujemcoch. Sú štyria: WME/IMG, China Media Capital, The Blackstone Group a Dalian Wanda Group.

 

Favoritom je Dalian Wanda Group a podľa Ariela Helwaniho z MMAFighting.comu k predaju môže dôjsť už teraz v júli. Dalian Wanda Group je najväčším prevádzkovateľom kín na svete. Jeho šéf Wang Jianlin je jeden z najbohatších človekov Ázie, jeho majetok sa odhaduje na viac ako 28 miliárd dolárov. Nedávno si kúpil 20% podiel v Atletico Madrid.

 

Po zverejnení Rovellovho článku zareagoval aj Dana White, ale predaj UFC popiera.

 

"UFC nie je na predaj. Článok na ESPN je klamstvo. Darell Rovell nefandí skutočnostiam. Od pravdy je strašne ďaleko"

 

UFC patrí promotérskej firme Zuffa FFC, majiteľom sú Lorenzo a Frank Fertitta. Okrem nich vlastnia ešte podiely Dana White a Flash Entertaiment. Organizáciu kúpili bratia Fertittovci v roku 2001 za 2 milióny dolárov. V tých časoch nemali zápasy v klietke dobrú povesť a obchod im veľmi nevynášal. Až v roku 2005 po zrealizovaní projektu Ultimate Fighter reality show im začal obchod rozkvitať. Lorenzo Fertitta sa v jednom rozhovore zmienil o zisku z roku 2015, jednalo sa o sumu 600 miliónov dolárov. Aj tento fakt potvrdzuje, že záujem o tento druh športu je čoraz väčší a že má pred sebou ešte veľkú budúcnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies