Podľa Moskvy bol útok v Donecku otvorenou provokáciou

NETKY.SK • 22 Január 2015, 13:54 • 2 min
Podľa Moskvy bol útok v Donecku otvorenou provokáciou

MOSKVA - Ruské ministerstvo zahraničných vecí odsúdilo dnes ako "vážnu provokáciu" raňajší útoku na zastávku mestskej hromadnej dopravy v Donecku na východe Ukrajiny, pričom z jeho spáchania obvinilo ukrajinských vojakov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Tento incident považujeme za zločin proti ľudskosti, otvorenú provokáciu s cieľom podkopať snahy dosiahnuť mierové riešenie v ukrajinskej kríze," uviedol v oficiálnom tlačovom vyhlásení rezort ruskej diplomacie, ktorý citovala agentúra Reuters.
     

Pri útoku delostreleckým granátom na zastávku mestskej hromadnej dopravy v Donecku zomrelo dnes ráno podľa úradov samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) najmenej 13 ľudí a 20 ďalších utrpelo zranenia. 
     

Údaje o počtoch obetí a zranených sa rôznia. Tamojšie úrady pôvodne informovali o deviatich obetiach a deviatich zranených osobách. 
     

Podľa agentúry TASS sa incident odohral okolo 08.30 h miestneho času v mestskej štvrti Leninskij. Na zastávku zaútočili neznámi útočníci z mikrobusu. Pri útoku bol zasiahnutý trolejbus a auto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona