Podľa Mogherini je reálne, aby do EÚ vstúpili všetky krajiny západného Balkánu do roku 2025

NETKY.SK • 17 Február 2018, 06:00 • 2 min
Podľa Mogherini je reálne, aby do EÚ vstúpili všetky krajiny západného Balkánu do roku 2025

SOFIA - Podľa šéfky európskej diplomacie Federicy Mogherini je reálna šanca, že do EÚ do roku 2025 vstúpia nie niektoré, ale všetky štáty západného Balkánu.

slovakia

left justify in out

Na neformálnom stretnutí ministrov zahraničných vecí členských krajín EÚ a štátov kandidujúcich na členstvo v únii v bulharskej Sofii Mogherini v piatok vyhlásila, že EÚ podľa aktuálne platnej stratégie rozširovania berie západný Balkán ako celok a "nevytvára v rámci neho rôzne škatuľky alebo kategórie".

V stratégii rozširovania únie sa spomína konkrétne Srbsko a Čierna Hora, ktoré by mohli výhľadovo vstúpiť do roku 2025. Podľa Mogherini je však "realistická možná perspektíva", že by sa tento rok týkal všetkých krajín západného Balkánu, medzi ktoré sa okrem Čiernej Hory a Srbska radia ešte Albánsko, Bosna a Hercegovina, Kosovo a Macedónsko.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona