Podľa ministra Naďa sa Igor Matovič nedopustil žiadneho útoku na adresu vedcov

NETKY.SK • 13 Apríl 2021, 06:58 • 2 min
Podľa ministra Naďa sa Igor Matovič nedopustil žiadneho útoku na adresu vedcov

Vyjadrenia súčasného ministra financií SR Igora Matoviča počas minulého týždňa, ktoré boli mierené na vedeckú obec, si vyslúžili dávku kritiky od viacerých organizácii či samotných vedcov. Problémom bola ruská vakcína Sputnik V. Šéf rezortu obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) sa však postavil za svojho predsedu strany.

slovakia

left justify in out

Naďa mrzí, že vyjadrenia sa berú ako hotová vec. Na sociálnej sieti pritom mohlo dôjsť len k nesprávnej interpretácii vyjadrenia bývalého premiéra SR. K situácii sa postavil tak, že on osobne žiadne útoky zo strany Matoviča nezachytil. 

 

img

 

"Dnes tu každý dáva podporu vedcov, ja ich tiež podporujem. (...) Ale prečo si vytvárame slameného panáka z nejakého útoku na vedcov zo strany bývalého predsedu vlády, keď neviem kde, na základe čoho ste tento konflikt vytvorili alebo našli?" vyjadril sa minister obrany SR Jaroslav Naď pred novinármi vo včerajších hodinách (cit. Teraz.sk). 

 

Vyjadrenia Igora Matoviča voči vedeckým inštitúciám smerovali na problémy s ruskou vakcínou Sputnik V. Minister financií SR dokonca absolvoval prcovný let do Ruska, kde sa stretol so štátnymi predstaviteľmi. Jeho minulotýždňové vyjadrenia ponúkame v nasledujúcich článkoch.

 

ŠÚKL poškodil reputáciu Sputnika V, tvrdí Matovič. Prídu si Rusi pre vakcínu?

 

Vyjadrenia Igora Matoviča sú podľa medicínskych výskumníkov zo SAV cez čiaru

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies