Podľa Medvedeva majú kluby NHL záujem o súboje s KHL

NETKY.SK • 8 August 2014, 12:58 • 2 min
Podľa Medvedeva majú kluby NHL záujem o súboje s KHL

MOSKVA - Podľa prezidenta Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Alexandra Medvedeva majú kluby zámorskej NHL záujem o merania síl s mužstvami ruskej nadnárodnej súťaže.

slovakia

left justify in out

Šéf KHL však vyjadril ľútosť nad tým, že podobné myšlienky nezdieľa aj vedenie kanadsko-americkej profiligy.

"Už skôr sme preberali túto možnosť a viacero zástupcov klubov zo zámoria prejavilo vážny záujem. Je len veľká škoda, že na úrovni vedenia NHL podobná diskusia úplne chýba a bez participácie najvyšších predstaviteľov nie je možné niečo podobné organizovať," povedal pre agentúru ITAR-Tass Alexander Medvedev a pokračoval: "Nebudem hovoriť o konkrétnych kluboch, aby z toho nemali v NHL problémy. Verím však, že časy, kedy sa takéto súboje budú bežne konať, už nie sú ďaleko." 

 

Od vzniku ruskej nadnárodnej ligy sa zatiaľ uskutočnili len tri stretnutia medzi mužstvami NHL a KHL, všetky v Európe. V októbri 2008 v boji o Victoria Cup vo švajčiarskom Berne prehral Magnitogorsk s NY Rangers 3:4. O dva roky neskôr Carolina podľahla v Petrohrade miestnemu SKA 3:5 a Phoenix zdolal v Lotyšsku Dinamo Riga 3:1.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona