Podľa Matoviča by predvolebnú kampaň mali viesť iba nové strany

NETKY.SK • 11 November 2012, 19:36 • 2 min
Podľa Matoviča by predvolebnú kampaň mali viesť iba nové strany

Podľa Matoviča by predvolebnú kampaň mali viesť iba nové strany - Politika Parlamentné politické strany by nemali mať možnosť viesť predvolebnú kampaň. Zákon by ju mal umožňovať len novým politickým subjektom.

slovakia

left justify in out

img

Parlamentné politické strany by nemali mať možnosť viesť predvolebnú kampaň. Zákon by ju mal umožňovať len novým politickým subjektom. Myslí si to líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Igor Matovič, podľa ktorého by to prospelo demokracii.

Matovič sa nazdáva, že parlamentné strany nepotrebujú kampaň, pretože majú prístup k mediálnemu priestoru a ľudia aj bez kampane vedia zhodnotiť ich prácu. Takýmto opatrením by štát podľa Matoviča ušetril celý príspevok za hlasy, ktorý je dnes určený na pokrytie nákladov na kampaň.

Líder OĽaNO si myslí, že strany by nemuseli dostávať žiadne finančné prostriedky od štátu. "Strany tvrdia, že financie potrebujú pre svoje štruktúry v regiónoch. Myslím si, že by svoje štruktúry ufinancovali aj z členského a regionálne kancelárie z paušálnych príspevkov poslancov, ktoré sú na to určené," povedal Matovič.

Dodal, že OĽaNO sa v súčasnosti nemieni vzdať peňazí od štátu. "My určite nebudeme za hlupákov a nevzdáme sa nášho príspevku, kým sa na tom nedohodnú aj ostatné parlamentné strany. Ak by sme to teraz my urobili, len by sa nám gorilky smiali a v ďalších voľbách by nás porazili silou peňazí," vyhlásil pre TASR Matovič.

Zároveň trvá na tom, že tie parlamentné strany, ktoré dostali peniaze za voľby aj v minulom období, ktoré trvalo len rok a pol, by mali vrátiť prostriedky do štátneho rozpočtu, keďže tie boli určené na štyri roky.

Matovič pre TASR ďalej uviedol, že Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti zatiaľ nemíňajú peniaze od štátu za výsledok volieb. Podľa jeho slov boli rôzne návrhy, ako ich míňať. V auguste vraj bývalý poslanec hnutia Alojz Hlina na rokovaní klubu navrhol, aby OĽaNO financovalo jeho "hnutie stredu", ktoré by si založil v rámci hnutia a ktoré by si budovalo vlastné štruktúry. Návrh sa podľa Matoviča neujal zrejme preto, lebo sa poslanci obávali, že Hlina si chce takto z peňazí hnutia zaplatiť vznik svojej vlastnej strany.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies