Podľa Marčeka nie sú zákony koaličné a opozičné, sú dobré a zlé

NETKY.SK • 3 December 2016, 17:42 • 2 min
Podľa Marčeka nie sú zákony koaličné a opozičné, sú dobré a zlé

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Peter Marček návrhy zákonov nedelí podľa toho, z koho dielne prišli, ale podľa toho, či sú podľa neho dobré alebo zlé.

slovakia

left justify in out

Povedal to v reakcii pre agentúru SITA v súvislosti s tým, že hlasovaním v parlamente podporuje mnohé vládne návrhy zákonov i vtedy, keď väčšina opozície argumentuje proti návrhom. "Hlasujem za také zákony, za ktoré by hlasovala demokratická väčšina voličov," povedal poslanec. Zmysel svojej práce poslanca vidí aj v tom, že môže slobodne vyjadrovať vlastný názor aj pri hlasovaní o zákonoch. Ako dodal, nemá problém komunikovať s poslancami z opozičných ani z koaličných strán. "Často diskutujem aj s koaličnými poslancami, najmä v parlamentnom výbore, kde prerokúvame názory na konkrétne veci. Nie vždy sa nakoniec stretneme v postoji na jednotlivé témy," vysvetlil.

 

V rozhovore pre agentúru SITA nezaradený poslanec zdôraznil, že mesiace po parlamentných voľbách cítiť tlak a neistotu v politike. Po tom, ako spolu s poslancami Rastislavom Holúbekom a Martinou Šimkovičovou už nie sú členmi klubu Sme rodina, Marček pracuje na založení svojej novej strany, ktorá bude založená na princípe priamej demokracie. "Existujúce strany nevyjadrujú vždy vôľu voličov, ktorí danú stranu volili," objasnil, prečo pripravuje nový politický subjekt. Jeho súčasťou by podľa jeho slov mali byť aj súčasní nezaradení poslanci Holúbek a Šimkovičová. Ako dodal, na strane pracuje už dlho, avšak predčasné parlamentné voľby neočakáva. "Je to výsledok toho, že vôľa občanov sa nezhoduje s výsledkami volieb v povolebnej koalícii ani opozícii," uzavrel.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona