Podľa Maďariča vláda znížila nezamestnanosť

NETKY.SK • 30 Január 2016, 15:05 • 2 min
Podľa Maďariča vláda znížila nezamestnanosť

BRATISLAVA - Nadchádzajúce parlamentné voľby pre Smer-SD znamenajú možnosť kontinuálneho pokračovania toho, čo vláda za posledné štyri roky urobila - znižovanie nezamestnanosti, ekonomický rast, zvyšovanie miezd, ale aj toho, čo sa úplne nepodarilo, ako je ďalšie zvyšovanie platov učiteľov a zlepšenie situácie v zdravotníctve.

slovakia

left justify in out

V relácii Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Sobotné dialógy to dnes povedal Marek Maďarič zo strany Smer-SD, podpredseda strany a minister kultúry. Za úspechy vlády označil zníženie nezamestnanosti o štyri percentá, každoročný rast reálnych miezd, prakticky nulovú infláciu ako aj pokles cien základných komodít ako potraviny či energia. "Za posledné štyri roky nastalo v základných politikách na Slovensku výrazné zlepšenie," povedal Maďarič. Za veľkú výzvu do budúcna považuje Smer-SD súčasnú imigračnú krízu, na ktorú musí EÚ aj Slovensko efektívne reagovať.

 

V súvislosti s hromadnými výpoveďami sestričiek a štrajkom učiteľov Maďarič zopakoval oficiálny postoj vlády, že v zdravotníctve a školstve boli platy valorizované. Zdôraznil, že ani štrajk učiteľov ani výpovede sestier nie sú celoslovenskou záležitosťou, ale skôr lokálnou. "Smer netvrdí, že netreba zvyšovať platy učiteľov, že si to nezaslúžia. Platy sa im už však zvyšovali," povedal s tým, že učiteľom vláda po dohode s odbormi za posledné štyri roky zvýšila platy o 22 percent, čo je najviac spomedzi všetkých profesných skupín. Do školskej infraštruktúry išlo pol miliardy eur. Organizátori štrajku podľa ministra zlyhali a nejde im o platy, ale o politický cieľ znížiť preferencie Smeru-SD.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies