Podľa Macrona musia byť v prípade Ruska vytýčené jasné červené čiary

NETKY.SK • 19 Apríl 2021, 10:08 • 2 min
Podľa Macrona musia byť v prípade Ruska vytýčené jasné červené čiary

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron zdôraznil, že v prípade Ruska je nevyhnutný dialóg i vytýčenie „jasných červených čiar“, ktorých prekročenie môže viesť k prípadným sankciám.

slovakia

left justify in out

Dialógom a vytýčením jasných červených čiar musí podľa Macrona Západ preukázať diplomaciu a dôveryhodnosť. V rozhovore pre CBS News sa Macron dotkol nedávnych správ o rozmiestňovaní ruských vojsk pri ukrajinských hraniciach. „Nikdy viac neakceptujeme ďalšie vojenské operácie na ukrajinskej pôde,“ povedal.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Moskva dúfa, že Macron a Merkelová presvedčia Ukrajincov k dodržiavaniu prímeria

Spomenutý rozhovor odvysielali v nedeľu. Macronove vyjadrenia nakrútili krátko po tom, ako sa v piatok v Paríži stretol s ukrajinským Volodymyrom Zelenským, a obaja sa virtuálne spojili s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Podľa USA a Organizácie Severoatlantickej zmluvy sú počty vojakov na hranici najvyššie od roku 2014. Boje medzi ukrajinskými ozbrojenými silami a Moskvou podporovanými separatistami vtedy prepukli krátko po tom, ako Rusko anektovalo ukrajinský polostrov Krym. Konflikt si doteraz vyžiadal viac ako 14-tisíc ľudských životov.

 

Súvisiaci článok: Konflikt na Ukrajinských hraniciach si vyžaduje sústavnú pozornosť Slovenska

Macron od svojho nástupu do funkcie v roku 2017 pracuje na konštruktívnom dialógu s Ruskom a naďalej podporuje túto potrebu. „Som si istý, že prezident Vladimir Putin môže byť pripravený na pokračovanie dialógu. Potrebujeme otvorený a úprimný dialóg s Ruskom,“ skonštatoval Macron.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies