Podľa Lipšica budú protesty pokračovať aj po vianočných sviatkoch

NETKY.SK • 7 December 2014, 15:56 • 2 min
Podľa Lipšica budú protesty pokračovať aj po vianočných sviatkoch

BRATISLAVA - Protestné zhromaždenia verejnosti budú pokračovať aj po vianočných sviatkoch. V dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike to uviedol poslanec NR SR Daniel Lipšic (nezaradený).

slovakia

left justify in out

Šéf hnutia NOVA vysvetlil, že protest, ktorý je ohlásený na stredu (10.12.), nebude posledný. "Nemyslím si, že budú pokračovať hneď, ale musí to mať nejakú dynamiku." Naznačil, že po nadchádzajúcich sviatkoch by sa mali obnoviť. "Pretože jediné, čoho sa predstavitelia Smeru obávajú vrátane Roberta Fica, sú ľudia. Pokojní, nenásilne demonštrujúci ľudia," zdôvodnil. Protesty majú pokračovať dovtedy, kým nebudú splnené požiadavky verejnosti, je ich šesť. Zatiaľ nebola splnená ani jedna, vysvetlil Lipšic.
      

Podľa poslanca nie je chybou, že zhromaždenia organizujú opozičné politické strany. "Kto nemá dôveru verejnosti, nech neorganizuje nič." Vysvetlil, že aj v 90. rokoch organizovala demonštrácie proti vláde Vladimíra Mečiara opozícia a bolo to z Lipšicovho pohľadu v poriadku.
      

Lipšic navyše doplnil, že sa na organizáciu zhromaždení podujali opoziční politici bez korupčných škandálov. On sám má výhrady k Richardovi Sulíkovi (SaS), Igorovi Matovičovi (OĽaNO) aj Alojzovi Hlinovi (nezaradený). "Títo kolegovia však majú jednu nespochybniteľnú vec – čistý štít," zdôraznil.
      

Lipšic kritizoval časť opozície, ktorá podľa neho "kolaboruje" s vládnym Smerom-SD v parlamente. Je presvedčený, že "protikorupčná platforma", ktorá vzniká na námestiach, bude dôležitá pre budúcnosť opozície aj celej krajiny a je jedinou alternatívou voči stranám ovládaným oligarchami v pozadí.
      

Predseda mimoparlamentnej Slovenskej národnej strany Andrej Danko, ktorý robil Lipšicovi v diskusii partnera, je presvedčený, že protesty sú krajné riešenie. Vyzval na spoločné stretnutie politických strán. Tie by mali podľa neho spoločne hľadať odpoveď na otázku, prečo im ľudia prestali veriť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies