Podľa Ledeckého vláda odsúvala tému rómskych komunít bokom, poukázal na viacero nedostatkov

NETKY.SK • 4 Máj 2021, 06:17 • 2 min
Podľa Ledeckého vláda odsúvala tému rómskych komunít bokom, poukázal na viacero nedostatkov

BRATISLAVA - Bývalý štátny tajomník ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Vladimír Ledecký (Za ľudí) si myslí, že vláda sa za ročné pôsobenie nevenovala dostatočne rómskych komunitám.

slovakia

left justify in out

Povedal to v rozprave k programovému vyhláseniu vlády. Podľa neho sa Rómovia nemajú používať len na politické body, ale chce vidieť jasné kroky k vyriešeniu problémov, ktoré sú hanbou 21. storočia. Poukázal aj na to, že na Slovensku je viac ako sto obcí, kde nie je predajňa základných potravín, tzv. potravinové púšte.

 

Vláda sa uchádzala o dôveru
Parlament včera rokoval o programovom vyhlásení novej vlády Eduarda Hegera (OĽaNO). Kabinet sa uchádzal o vyslovenie dôvery poslancov Národnej rady SR (NR SR).

Ledecký doplnil, že programové vyhlásenie nespochybňuje, ale trvá na tom, aby bolo zrealizovateľné. Richard Raši (nezaradený) ho vo faktickej poznámke vyzval, aby skúsil zabojovať napríklad za to, aby nezanikli rómske hliadky po 30. júni. Podľa neho sú s tým dobré skúsenosti.

 

Kabinet má šancu napraviť chyby
Exkoaličný poslanec Tomáš Valášek (nezaradený) tvrdí, že dokument nie je vôbec zlý, ale má tri hlavné problémy. Tým prvým podľa neho je, že vláda mala šancu napraviť chyby, ktoré urobila v prvej verzii.

 

Po druhé, vláda mala príležitosť prepísať ho tak, aby odrážal najhoršiu krízu v zdravotníctve za posledné storočie a po tretie, vláda mohla dokázať, že to so slovami v programovom vyhlásení myslí vážne. Ani jedno kabinet podľa jeho slov neurobil.

„Málokto z nás dostane v živote šancu na nový začiatok, táto vláda ju dostala. Nechala si však nechať ujsť šancu napraviť veci, ktoré sa nemali dostať ani do programového vyhlásenia vlády spred vyše roka, prípadne tam mali byť, ale chýbali," podotkol.

 

Ako dodal, chýbal mu tam napríklad záväzok s presnými číslami znížiť emisie skleníkových plynov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies