Podľa Laurinca môže Ukrajina a Rusko hrať proti sebe na EURO 2016

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 10:56 • 2 min
Podľa Laurinca môže Ukrajina a Rusko hrať proti sebe na EURO 2016

VIEDEŇ - Člen exekutívy Európskej futbalovej únie (UEFA) František Laurinec nevidí problém v tom, ak by sa Rusko a Ukrajina stretli vo vzájomnom zápase na EURO 2016.

slovakia

left justify in out

Podľa neho v prípade, že "sa hrá na neutrálnej pôde, ako napríklad vo Francúzsku" by pokojne mohli obe reprezentácie proti sebe nastúpiť. Po minuloročnej marcovej anexii Krymu Ruskom zakázala UEFA v júli vzájomné duely ruských a ukrajinských klubov ako aj národných tímov. Podľa Laurinca by sa situácia mohla zmeniť už pred kontinentálnym šampionátom vo Francúzsku, žreb skupinovej fázy ME 2016 prebehne 12. decembra v Paríži. Ukrajina, ktorá je kvalifikačným súperom Slovenska, aj Rusko aktuálne figurujú vo svojich skupinách na treťom mieste. "V prípade, že sa obe reprezentácie kvalifikujú, nevidím problém, že by hrali v jednej skupine," uviedol pre agentúru AP Laurinec, ktorý je v UEFA zodpovedný za situáciu na Kryme.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona